Europees kampioene Lauren Molengraaf zegeviert in Herentals

Golazo
Golazo

Lauren Molengraaf heeft Herentals Crosst bij de junioren vrouwen op haar naam geschreven. De 17-jarige veldrijdster bepaalde lange tijd het tempo en soleerde uiteindelijk naar de overwinning. De Canadese Ava Holmgren finishte op veertien seconden achterstand als tweede voor haar zus Isabella.

Molengraaf kreeg de overwinning allesbehalve cadeau in Herentals. “Ik voelde me niet geweldig”, deed ze na afloop haar verhaal. “Toch had ik op een gegeven moment een gat op de Canadese Ava Holmgren. Ik heb toen doorgezet, maar de Skiberg lag me niet zo goed. Uiteindelijk was het voldoende om de overwinning te pakken. Ik ben dus blij dat het gelukt is.”

Eva Holmgren was op haar beurt met de tweede plaats. “Het was een mooi parcours en het lag me goed”, vertelde ze na afloop. “Het was technisch en de beklimmingen waren lastig. Ik had dan ook niet verwacht dat ik zo lang in de buurt van winnares Molengraaf kon blijven. Ik voelde me goed en heb mijn eigen wedstrijd gereden. Natuurlijk wil je altijd liever winnen, maar het is geen schande om achter Molengraaf tweede te worden.”

Haar zus Isabella maakte het feest voor de Canadezen compleet. “Het is altijd leuk om met je zus op het podium te staan. Het was een moeilijke race, maar ik ben blij met het verloop. Een podiumplaats is altijd mooi meegenomen en het was vandaag het uiterste wat erin zat”, besluit ze.

Deel dit bericht