Geen maat op Iserbyt in GP Mario De Clercq

belgaimage-128147099-full
Eli Iserbyt heeft zich tot winnaar gekroond van de GP Mario De Clercq. In de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee zette hij de tegenstand op ruim een halve minuut, al kwam Jens Dekker in het slot nog dichterbij.

Van meet af aan nam één man de wedstrijd in handen: Eli Iserbyt. De ex-wereldkampioen bij de beloften reed al snel weg van de concurrentie, die hem enkel nog in de verte terug zagen. Jens Dekker, de eerste achtervolger, volgde al snel op tien seconden. Maar ondanks een slippertje voorbij de materiaalpost reed de West-Vlaamse leider al snel weg tot 39 seconden. Met 15 seconden bonificatie doet hij meteen een uitstekende zaak.

Dekker bleef lang als tweede rondrijden, op een parcours dat de beloftenreeks snel in een beslissende plooi legde. Yannick Peeters klom sterk naar een derde plaats op het podium. Dekker kwam uiteindelijk nog tot op 12 seconden, wat hem in het klassement op 17 seconden zet.  

Iserbyt: “Gewoon tempo gereden”

De ex-wereldkampioen reed bijna de volledige wedstrijd alleen, maar was niet helemaal tevreden. “Ik kon gewoon tempo rijden, maar versnellen lukte niet echt”, klonk het verrassend. “Dit is een technisch lastig parcours, dus ik wist dat ik daar mijn slag moest slaan. Het maakte mij niet uit met hoeveel ik hier won vandaag, tien seconden of een minuut. Ik ben niet diep gegaan. Ik moet bij de beloften vooral tegen mezelf koersen, merk ik bij mijn eerste wedstrijd in deze categorie dit seizoen.”

Deel dit bericht