Herboren Nys grijpt de zege bij beloften

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Thibau Nys heeft zijn eerste zege bij de beloften beet. Nys was na een sterke koers de beste in de Trimetal Rookie Trophy voor landgenoten Mees Hendrikx en Emiel Vestrynghe. Wereldkampioen Pim Ronhaar behoudt de leidersplaats in het klassement.

Thibau Nys is terug van weggeweest. De 19-jarige renner van de Baloise Trek Lions vond in Loenhout zijn beste benen terug. Samen met ploegmakker Pim Ronhaar voerde hij in de aanvangsfase de forcing. Nys hield voorin stand en kreeg in de slotfase het gezelschap van landgenoot Mees Hendrikx. Dat duo zou strijden om de zege.

In de slotronde toonde Nys zich de betere. Aan de finish had hij een handvol seconden voor op Hendrikx en Emiel Verstrynge. Een volledig Belgisch podium dus. Ronhaar moest wat gas terugnemen in de slotfase en finishte uiteindelijk als zede op 25 seconden van de winnaar. Ronhaar blijft wel leider in het klassement van de Trimetal Rookie Trophy.

‘Deze zege doet echt veel deugd. Ik heb de voorbije maanden het gevoel gehad dat het er wel in zat, maar er niet uitkwam. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen bevestigen. Het was gewoon een kwestie van tijd. Ik denk dat ik alles perfect deed qua training en rust. Ik ben opgelucht dat het nu lukt’, vertelde een opgeluchte Thibau Nys.

Deel dit bericht