Herentals springt in de bres voor Loenhout

2_29021219_herentalsloenhout
De Azencross in Loenhout valt dit seizoen eenmalig weg uit de X²O Badkamers Trofee. Er komt een veldrit in Herentals in de plaats.

Gezien de specifieke aard van het parcours, dat grotendeels in een dichtbevolkte dorpskern ligt en uitermate moeilijk af te sluiten is, is het niet realistisch nu een cross in Loenhout te organiseren. “We hebben samen met de gemeente nog geprobeerd een alternatieve locatie te vinden binnen Wuustwezel, maar dat bleek niet mogelijk”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo sports.

“We zijn dan snel op zoek gegaan naar een goed alternatief in de provincie Antwerpen“, vervolgt Impens. “In onze zoektocht naar een afgesloten terrein waar je volledig coronaproof een mooie cross kan organiseren, kwam Erwin Vervecken, onze coördinator cyclocross, al snel bij het Sport Vlaanderen-domein in zijn woonplaats Herentals uit. De oude skiheuvel op het domein biedt heel wat mogelijkheden. We gingen meteen met het stadsbestuur van de Stad Herentals rond de tafel zitten en zijn erg blij dat het bereid is ons te helpen.”

Deze nieuwe veldrit in de X²O Badkamers Trofee krijgt meteen ook een nieuwe datum. In Herentals zal op woensdag 23 december gecrosst worden, daar waar Loenhout op dinsdag 29 december zou plaatsgevonden hebben. Verder keert de Scheldecross in Antwerpen terug na een jaartje afwezigheid omwille van het BK. Alle andere crossen zijn dezelfde gebleven en zijn opnieuw een mix van monumenten in de cross en klassiekers-in-wording. In totaal dus acht wedstrijden, van de Koppenbergcross op 31 oktober tot en met de Brussels Universities Cross op 14 februari.

ZATERDAG KOPPENBERGCROSS OUDENAARDE

Het wegpeloton is nog maar net weg uit de Vlaamse Ardennen en daar is de cross al! Op de flanken van de Koppenberg – waar Eli Iserbyt en Yara Kastelijn vorig jaar met de overwinning aan de haal gingen – wordt zaterdag de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee betwist. Met weliswaar alleen de elite mannen en elite vrouwen aan de start.

De door de federale en Vlaamse overheid uitgevaardigde coronamaatregelen laten professionele sportwedstrijden toe, weliswaar zonder publiek. Niet-professionele sportwedstrijden zijn niet toegelaten. Bijgevolg zullen de crossen voor junioren en beloften niet kunnen doorgaan zaterdag. Ook de dames junioren, die normaal gezien samen met de dames elite zouden starten, kunnen niet crossen zaterdag.

PROGRAMMA X²O BADKAMERS TROFEE 2020-2021:

Deel dit bericht