Huybs dagwinnaar, Baers eindwinnaar in de Trimetal Rookie Trophy

WhatsApp Image 2024-02-18 at 13.33.39

We kregen twee wedstrijden voor de prijs van één in de laatste Trimetal Rookie Trophy in Brussel. Terwijl Ward Huybs en Victor Vandeputte vochten om de dagzege, won Arne Baers het algemene klassement nog. Ward Huybs kon Victor Vandeputte en een dolblije Arne Baers afhouden voor de dagzege.

Baloise Trek Lion Ward Huybs ging er al van de eerste ronde vandoor met eerstejaars Yordi Corsus. De Starbikes-Vistabuild renner moest al snel passen bij een ontketende Huybs. De enige die hem nog kon bedreigen wast Victor Vandeputte.

Ondertussen was ook de strijd voor het eindklassement in volle gang. David Haverdings was gestart met 1 minuut en 43 seconden voorsprong op Arne Baers, maar na twee ronden had Baers, die vorige week nog twee minuten terugpakte in Lille, de voorsprong nog eens gehalveerd. Ook Victor Vandeputte kon later in de wedstrijd nog over Haverdings wippen in het virtuele klassement.

Autoritaire leider Huybs kreeg meest tegenstand van Victor Vandeputte, die bij het ingaan van de laatste ronde nog op 13 seconden doorkwam, maar de duimen moest leggen voor man in vorm Huybs. “Ik heb nooit gehoopt dat ik Ward nog zou kunnen bedreigen. Zowel fysiek als technisch was het niet top. Het parcours lag me wat minder omdat ik nergens echt mijn vermogen kwijt kon”, vertelde Vandeputte achteraf. De winnaar daarentegen voelde zich pas zegezeker in de laatste halve ronde. Op de schuine kant wist ik dat het binnen was.”

Het eindklassement in de Trimetal Rookie Trophy werd nog helemaal door elkaar geschud in de laatste manche. Arne Baers kon David Haverdings van de troon stoten en pakt in extremis nog de gouden eend. “Twee weken geleden had ik dat helemaal niet meer verwacht. Vorige week twee minuten terugpakken was al straf, maar dat vandaag nog eens doen, leek me toch niet simpel. Ik ben enorm blij dat ik deze prijs nog pak!” Ook Victor Vandeputte passeerde David Haverdings nog in het algemene klassement na zijn knappe prestatie vandaag.

Golazo

Deel dit bericht