Imponerende Betsema snelt naar negende seizoenszege

SISK5685
Denise Betsema heeft in Antwerpen een negende seizoenszege aan haar erelijst toegeoegd. De Nederlandse rondde een lange solo succesvol af. Sanne Cant viel net naast het podium, maar blijft leidster in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

De Nederlandse Ceylin Carmen del Alvarado nam op de Antwerpse Linkeroever de kopstart, maar het was haar landgenote Denise Betsema die al heel snel de wedstrijd in handen nam. Loes Sels ging nog even mee in het spoor van de Texelse, maar moest in de tweede ronde definitief de rol lossen. Sels zou uiteindelijk vijfde worden.

Lucinda Brand nam de tweede plaats van Sels over en hield een ontketende Betsema een hele wedstrijd in het vizier. In het Antwerpse zand voelde Betsema zich duidelijk in haar sas. De kloof van een tiental seconden dichtrijden zat er voor Brand nooit in.

Zo reed Betsema solo naar haar negende overwinning van het seizoen, Brand mocht als tweede mee op het podium. Een dolgelukkige Laura Verdonschot won de strijd om de derde plaats.

Wereldkampioene Sanne Cant viel voor als vierde het eerst in twaalf jaar naast het podium, maar blijft het klassement in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy aanvoeren.

Deel dit bericht