Indrukwekkende Pidcock soleert naar winst in Kortrijk

Wereldkampioen Tom Pidcock kwam, zag en overwon in de CAPS Urban Cross Kortrijk. Na een indrukwekkende demarrage reed hij alleen over de finish. Lars van der Haar en Eli Iserbyt streden voor de tweede plek, waarbij de Nederlander het onderlinge duel won.

Favorieten voor deze CAPS Urban Cross Kortrijk waren Lars van der Haar, Eli Iserbyt en wereldkampioen Tom Pidcock, die vandaag zijn derde cross van het seizoen reed en voor het eerst aan de start stond in Kortrijk.

Al na één ronde liet Pidcock zien waarom hij hier is: winnen. De Brit liet er geen gras over groeien en na amper tien minuten koers demarreerde hij op indrukwekkende wijze.

Maar van der Haar gaf zich niet zomaar gewonnen. De Nederlander bleef druk zetten op de wereldkampioen, in de hoop terug te kunnen keren naar de kop van de wedstrijd, maar het verschil bleef een achttal seconden. Op de derde plek reed Eli Iserbyt, die ook vandaag weer last van de rug leek te ondervinden.

Op twee rondes voor het einde leek Pidcock van der Haar definitief te tonen wie vandaag de sterkste is: met een stevige versnelling diepte hij zijn voorsprong verder uit. De strijd om plek twee lag intussen weer helemaal open toen Iserbyt aansluiting vond bij van der Haar.

Na iets meer dan een uur koers reed Pidock solo over de eindmeet als winnaar. Iserbyt vloerde uiteindelijk van der Haar in de strijd om de tweede plaats. Vanthourenhout en Vandeputte vervolledigen de top vijf.

Tom Pidcock wint zo op indrukwekkende wijze deze CAPS Urban Cross Kortijk. De Britse vogel was al snel gaan vliegen en toonde zijn goede vorm. “Het was een harde snelle wedstrijd, daardoor moest ik gefocust blijven. Toen ik zag dat van der Haar en Iserbyt samen kwamen, wist ik dat ze voor het klassement en dus de tweede plek gingen, waardoor mijn voorsprong wat vergrootte. Het is een mooie overwinning in mijn mooie trui”, aldus de wereldkampioen.

Deel dit bericht