Isabella Holmgren en Seppe Van Den Boer eerste winnaars van het jaar

WhatsApp Image 2023-01-01 at 12.31.37

De vrouwen junioren mochten op deze nieuwjaarsdag de spits afbijten en vochten dus om de eerste badeend van het jaar. Isabella Holmgren startte stevig en maakte er een lange solo van op het zware parcours in Baal. Haar landgenote Ava Holmgren kon haar het langst bedreigen maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Amerikaanse Vida Lopez De San Roman eindigde knap derde na de twee Canadese dames maar volgde al op ruim twee minuten van de winnares. Eerste Belgische was Lore De Schepper op een mooie zesde plaats in dit zeer internationale gezelschap van 38 vrouwen junioren.

Bij de mannen junioren zette Seppe Van Den Boer de wedstrijd naar zijn hand. Na zijn ontgoocheling van Loenhout, waar hij viel in de start, had hij duidelijk zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Hij was een klasse te sterk voor de tegenstand en zette deze wedstrijd op een zeer mooie manier naar zijn hand. Viktor Vandenberghe en Mika Vijfwinkel mochten mee op het podium.

De Canadees Ian Ackert tekende voor de kopstart in de GP Sven Nys voor mannen junioren. Gemotiveerd door zijn vrouwelijke landgenotes zette hij ook zijn beste beentje voor. In de eerste ronde konden echter al 5 andere renners het verschil maken: de Amerikaan Magnus White, de Nederlander Mika Vijfwinkel en de Belgen Viktor Vandenberghe, Seppe Van Den Boer en Neo Tielens. Seppe Van Den Boer trok fors door en ging er op zijn eentje van door. Op de technische stukken kwamen de achtervolgers zeker niet dichter, integendeel. “Ik weet dat ik op dat soort stukken misschien net iets sterker ben dan de andere jongens, dus maakte ik daar handig gebruik van”, vertelde de winnaar. Een zeer mooie overwinning voor de renner van de AA Drink Young Lions, de jeugdploeg van gastheer Sven Nys.

Mika Vijfwinkel deed in de voorlaatste ronde alleen een gooi naar de tweede plaats. “Ik speelde het vooral heel tactisch. Alle andere renners gingen de materiaalpost binnen maar ik gokte erop om twee ronden met dezelfde fiets te blijven rijden. Daardoor kwam ik alleen voorop”, vertelde de kwieke Nederlander. In de laatste ronde kon enkel nog Viktor Vandenberghe nog aansluiten en vochten ze het onder z’n tweeën uit voor de overgebleven podiumplaatsen. Vandenberghe trok het laken naar zich toe en ging met de tweede plaats lopen. “Ik weet ondertussen al dat Seppe heel sterk is en dat het moeilijk werd om hem nog bij te benen, dus ik maakte al snel de klik naar de tweede plaats”, wist de West-Vlaming van Starbikes – Bert Containers.

Isabella Holmgren won met een mooie voorsprong bij de vrouwen junioren.

Seppe Van Den Boer overklaste de tegenstand bij de mannen junioren.

 

Deel dit bericht