Iserbyt: ‘Even vloeken toen Mathieu er bijkwam’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Lange tijd mocht Eli Iserbyt dromen van een eerste overwinning sinds de Koppenbergcross, maar finaal was Mathieu van der Poel te sterk. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee doet de West-Vlaming wel een uitstekende zaak.

De openingsronde van de Azencross in Loenhout werd gekleurd door de blitzstart van Wout Van Aert en de val van Mathieu van der Poel, maar het waren Eli Iserbyt en Corné van Kessel die de wedstrijd al vroeg in handen namen. Even zag het er zelfs naar uit dat het duo zou strijden om de overwinning.

“Het was toch even vloeken toen Mathieu er vooraan terug bijkwam”, geeft Iserbyt toe. “Ik heb hem in de openingsfase zien vallen en wist dat hij een grote achterstand had, maar na een tijdje voelde ik wel aan dat hij zou terugkeren. Op het moment dat hij effectief aanpikt, weet je hoe laat het is. Al was ook bij Mathieu het beste eraf. Hij had toch drie pogingen nodig om mij eraf te rijden.”

In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee doet Iserbyt wel een uitstekende zaak. Door het forfait van Toon Aerts valt de Belgische kampioen vooraan weg en is Van der Poel de dichtste achtervolger. De wereldkampioen volgt nu op 4:30, maar staat in principe niet aan de start van de slotmanche in Lille. Ploegmaat Michael Vanthourenhout moet al 4:33 goed maken op Iserbyt.

“Na het wasbord was het op het einde sprinten om in het wiel van Mathieu te blijven, zo kon ik op de weg toch zeker enkele seconden op de concurrentie pakken. In het klassement doe ik zo een goede zaak, maar geruststellend wil ik mijn voorsprong nog niet noemen. In een cross kan er veel gebeuren. Pas na de laatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee zal ik gerust zijn.”

VAN KESSEL: ‘DERDE PLAATS IS SUCCES’

Corné Van Kessel was een tevreden nummer drie in Loenhout. “Deze derde plaats is mooi. Op het moment dat Mathieu viel heb ik niet geaarzeld. Samen met Eli zette ik meteen een goed tempo. We voelden Mathieu wel komen. Hij kon ook net iets langer een hoog tempo aanhouden. Ik mikte dan op een top-3 plek, met succes”, aldus de Nederlander

Deel dit bericht