Iserbyt rekent af met Aerts in Essen

01f93f0c3f061a6275c7373afe5cb06748455b466d
Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) heeft zich bij de DVV Verzekeringen Trofee in Essen tot winnaar gekroond bij de beloften. De Europees kampioen versnelde met nog twee ronden te gaan en liet zo Thijs Aerts (Telenet-Fidea) en Yannick Peeters (Vastgoedservice-Sauzen Pauwels) achter zich.

Iserbyt nam een goede start, samen met ploegmakker Thomas Joseph. Thijs Aerts volgde op enkele seconden, maar slaagde erin om de kloof te overbruggen. Joseph leek zich te vergalopperen en moest het tweetal laten gaan. Een mooi duel ontspon zich in de lussen naast de treinsporen op de grens tussen België en Nederland.

Iserbyt en Aerts speelden haasje-over gedurende verschillende ronden en gaven elkaar geen duimbreed toe. Met nog drie ronden te gaan speelden ze op de weg zelfs een spelletje poker, waarbij ze het wit uit elkaars ogen keken. Tot Iserbyt met nog anderhalve ronde te gaan zijn moment gekomen achtte. De Europees kampioen reed weg van zijn rivaal, die zijn eigen tempo moest zoeken.

De Europees kampioen slaagde erin om zijn voorsprong te behouden en zo zijn al ruime voorsprong in de tussenstand te vergroten. Aerts mocht zijn mooie cross bekronen met een tweede plaats, Yannick Peeters snoepte in de laatste ronde nog de derde plaats af van Jens Dekker.

Iserbyt: “Gekeken waar Aerts minder was”

Opnieuw een zege voor Iserbyt, maar dit keer was het geen vlotte. “In de eerste ronde dacht ik eigenlijk dat Thomas en ik gaan vliegen waren. Ik was verrast dat Thijs opnieuw kwam aansluiten”, gaf hij eerlijk toe. “Ik heb toen even afgewacht en gekeken waar Aerts minder vlot door het parcours kwam. Ik had geen goed gevoel op het parcours, tot ik wisselde en van Aerts kon wegrijden.” Na een goede stage is Iserbyt klaar voor een drukke kerstperiode in het veld. “Het liep vandaag niet bijzonder vlot, wellicht nog naweeën van de stage. Dit is immers de eerste keer opnieuw diepgaan.”

Aerts: “Heel goed gevoel in eerste ronden”

De broer van Toon leek even het duel aan te gaan met Iserbyt, maar toen die versnelde moest Aerts toch passen. “Ik voelde me zeker in de eerste ronden heel goed. Maar ik had geen versnelling zoals Eli die wel had. Toen hij wegreed, ben ik snel aan mijn tweede plaats beginnen denken. Morgen is het opnieuw een zware cross.”

Deel dit bericht