Iserbyt wint DVV Trofee: ‘Regelmaat mooier dan aantal zeges’

CYCLOCROSS LILLE DVV TROPHY KRAWATENCROSS
Eli Iserbyt strandde in de Krawatencross pas op de elfde plaats. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal mocht als eindwinnaar van de DVV Verzekeringen Trofee wel mee op het podium. "Voor het seizoen had ik dit niet verwacht."

De basis voor zijn eindzege legde Eli Iserbyt in de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee. De West-Vlaming pakte de zege op de Koppenberg en zette de concurrentie meteen op een stevige achterstand. Daarna bouwde hij zijn voorsprong verder uit. In de eindstand heeft Iserbyt een voorsprong van 5:19 op Michael Vanthourenhout en 7:49 op Mathieu van der Poel.

“Mijn eerste klassement bij de elite is een feit”, glunderde Iserbyt. “Dat is altijd mooi. Voor de start van het seizoen had ik niet verwacht dat ik dit al zou kunnen realiseren, zeker niet in een klassement op tijd. Maar deze zege toont aan dat ik een heel regelmatig seizoen achter de rug heb. Misschien ben ik daar nog blijer mee dan met het aantal overwinningen in het begin van het seizoen.”

Alpecin-Fenix beste team

In de DVV Team Trofee ging de eindzege naar Alpecin-Fenix. Het team startte in Lille zonder Mathieu van der Poel en Marcel Meisen, maar had de voorbije manches al voldoende voorsprong uitgebouwd om zich te verzekeren van de overwinning.

Deel dit bericht