Laatstejaarsbelofte Niels Vandeputte wordt tweede: ‘Hiermee verras ik ook mezelf’

niels
Niels Vandeputte snelde in Lille naar een verrassende tweede plaats in de zevende manche van de X²O Badkamers Trofee. De belofte gaat volgend jaar over naar de profs. "Ik heb bewezen dat ik daar mijn plaatsje heb."

“Dit was eigenlijk best een gevaarlijke cross om in het spoor te rijden”, stelde Vandeputte achteraf. “Laurens kwam iets tegen, maar plots zat ik alleen met Michael Vanthourenhout achter eenzame leider Toon. Michael zou niet overnemen omdat Laurens iets achterop zat, maar ik had niet verwacht om van hem weg te rijden. Ik wilde niet speculeren op mijn sprint, dus ik gaf gewoon volle gas.”

Niels Vandeputte is nog laatstejaarsbelofte, maar verraste vriend en vijand met deze tweede plaats. “Ik had na mijn vierde plaats in Maldegem al een goed gevoel. Ik wist dat ik moest proberen mee te zijn van bij het begin, en dat lukte verrassend goed. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden. Dat was blijkbaar genoeg om tweede te worden. Ik wist dat de vorm goed zat, maar hiermee verras ik mezelf toch wel.”

“Volgend jaar ben ik elite. Dan verwacht ik ook meer van mezelf. Je kan immers niet meer schuilen achter het feit dat je nog belofte bent. Ik heb dit jaar al bewezen dat ik regelmatig kan presteren en mijn plaatsje heb tussen de profs. Enkel in de kerstperiode ging het wat minder door rugproblemen. Maar daar ben ik toch goed bovenop gekomen.”

Deel dit bericht