Lars van der Haar zeer blij met eerste kassei

Dutch Lars Van Der Haar celebrates as he crosses the finish line to win the men's race during the Koppenbergcross, the first race (out of eight) of the X2O Badkamers trophy, in Melden, on Tuesday 01 November 2022. BELGA PHOTO DAVID PINTENS
Dutch Lars Van Der Haar celebrates as he crosses the finish line to win the men's race during the Koppenbergcross, the first race (out of eight) of the X2O Badkamers trophy, in Melden, on Tuesday 01 November 2022. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Lars van der Haar kon in de laatste hectometers van de Koppenbergcross Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout achterlaten en zegevierde boven op de bult van Melden.

“Ik ben blij, heel blij. Ik wilde deze heel mijn carrière al winnen en ik voelde dat het er vandaag wel in zat. Dan moest ik ook nog weer vallen in de laatste ronde en ik was helemaal kwaad. Ik voelde dat ik wel beter was en heb nooit gepanikeerd, maar wilde er niet te snel naartoe rijden om niet op een counter te lopen van Eli en het in de sprint af te kunnen werken. Als je explosief net iets beter bent, kun je op zo’n klein stukje ongelofelijk veel goedmaken. Ik was vooral bang dat Eli me nog ging voorbij komen, maar dat gebeurde niet. Ik ben helemaal naar de ratten, maar heb wel gepiekt naar deze periode en zal deze trui niet zomaar afgeven. Ik ben heel trots dat ik hem vorig jaar gewonnen heb en wil die titel verdedigen,” aldus de gelukkige winnaar van de X²O Trofee op de Koppenberg.

Deel dit bericht