Laurens Sweeck de beste in het zand van Lille

Belga
Belga

Na een spannend duel met Lars van der Haar is Laurens Sweeck erin geslaagd de Soudal Krawatencross op zijn naam te schrijven. Eli Iserbyt vervolledigde het podium.

Het parcours van deze Krawatencross bestond voor een groot deel uit zandstroken, een kolfje naar de hand van zandkoning Laurens Sweeck. En die liet zich meteen gelden: vlak na de start trok hij alle registers open, enkel Nederlander Lars van der Haar kon het tempo volgen.

De hele cross lang maakte het duo Sweek-van der Haar er een mooie koppeltijdrit van, in de achtergrond probeerde Eli Iserbyt een kloof van een tiental seconden tevergeefs te dichten.

Slechts enkele bochten voor het einde van de wedstrijd werd het duel vooraan beslecht, waarbij Laurens Sweeck de juiste versnelling plaatste en zo Lars van der Haar op een kleine afstand kon zetten. Die voorsprong bleek voldoende, waardoor Sweeck zijn tweede overwinning in de Lilse Bergen behaalde.

“Het was niet gemakkelijk om van in het begin in de aanval te zitten. Dit is de bevestiging van een heel goed seizoen,” aldus een tevreden Laurens Sweeck.

Eli Iserbyt legde op 23 seconden beslag op de derde plaats en blijft leider in de X²O Badkamers Trofee. Michael Vanthourenhout en Pim Ronhaar, die beiden op 32 seconden van Sweeck finishten, legde beslag op de vierde en vijfde plaats.

Deel dit bericht