Marianne Vos pakt haar eerste zege van het seizoen

Ze doet mee en ze wint! Na een spannend duel met Ceylin Alvarado pakte wereldkampioene Marianne Vos in Kortrijk haar eerste zege van het seizoen. Denise Betsema vervolledigde het podium.
Na een stevige start van Backstedt reden vrijwel alle favorietes vooraan, maar onder leiding van Brand ontstaat er halverwege de eerste ronde een kopgroep van drie rensters, bestaande uit Brand, Vos en Betsema. Alvarado is op achtervolgen aangewezen, met maar één doel: het gaatje voor haar dichten en aansluiten bij de kopgroep.

Dat lukte haar in de tweede ronde, waardoor er een kopgroep van vier rensters ontstond. Even later viel Brand letterlijk weg naar de vierde plek en ook Alvarado verloor de voeling met de twee andere rensters, die een kleine voorsprong wisten op te bouwen. In ronde drie vond ze echter terug aansluiting bij Betsema en Vos.

Betsema bepaalde duidelijk het tempo van de wedstrijd: de hele tijd reed ze op kop, gevolgd door Vos in tweede positie en Alvarado als derde. Tot bij het doorkomen van de laatste ronde was dit het uitzicht van de koers. Maar wanneer Alvarado in de laatste ronde uit de rug van Vos sprong en naar de leiding kwam, barstte de koers los. Betsema moest lossen, Vos en Alvarado zouden onderling uitmaken wie deze koers zou winnen.

In een spannende sprint was het de wereldkampioene die er het sterkste uikwam. Ze won voor de allereerste keer in Kortrijk. “Het was een ontzettend snelle wedstrijd, Betsema zette een strak tempo. Ik wist dat Alvarado nog iets ging proberen in de laatste ronde, maar ik ging echt voluit”, aldus de winnares.

Vos won dus, Alvarado werd tweede, Betsema derde en zo kleurde de top drie – geheel volgens verwachting – helemaal Nederlands. Brand eindigde vierde en Sanne Cant is de eerste Belgische op een mooie vijfde plek.

Deel dit bericht