Mathieu van der Poel: “Het is leuk om meteen bevestiging te krijgen”

WhatsApp Image 2023-12-16 at 17.03.35

Mathieu Van Der Poel kon maakte meteen het verschil in de X2O Trofee in Herentals en stak zo zijn eerste crosszege van deze winter op zak. “Ik voelde mij vrij sterk en ik wist dat die Skiberg het lastigste punt van de omloop was. Ik kwam snel alleen te zitten. Ik had ook gelijk een mooie voorsprong en toen was het een vrij lang uur alleen. Ik heb ervan genoten, alleen een momentje van onoplettendheid toen ik tegen de grond ging, maar voor de rest was het leuk om terug te zijn. Ik rijd graag mijn eigen tempo en kies graag mijn eigen lijnen. Ik heb lang getraind om er terug te staan en dan is het wel leuk om meteen bevestiging te krijgen.”

Tom Pidcock veroverde nog de tweede plaats na een remonte bij zijn wederoptreden en charmeerde de fans met een interview in het Nederlands. “Ik ben een beetje verrast. De tweede plaats is goed en ik ben blij. Het was mijn beste eerste cross. De eerste twee à drie ronden moest ik mijn weg wat vinden en rukte ik stilaan op naar voor.”

Lars Van Der Haar kon zijn concurrent in de X2O Trofee Eli Iserbyt afhouden voor de derde plaats en stelde zo zijn leidersplaats in het klassement voorlopig veilig. “De eerste ronde was bizar hoog niveau. We wisten dat Mathieu goed zou zijn maar we hadden niet gehoopt op zo’n eerste ronde. Ik had een goede eerste ronde, maar Eli had een net iets betere eerste ronde. Dat kostte me al direct 10 seconden en dat was wel een zuur momentje voor mezelf, maar ik kon niet harder rijden. Daarna heb ik mijn wedstrijd wat afgestemd op Eli. Ik probeerde hem nog af te schudden op de Skiberg, maar ik denk dat Eli en ik aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk kwam het aan op een sprintje en kon ik nog net de resterende podiumplek pakken.”

Deel dit bericht