Mathieu van der Poel: “Pim Ronhaar kwam nog even dichtbij, dus ik moest wel blijven rijden”

WhatsApp Image 2024-01-04 at 17.10.24

Mathieu van der Poel zette zijn clean sheet verder in de X2O Badkamers Trofee in Koksijde. Pim Ronhaar kon hem in de eerste crosshelft nog wat bedreigen en werd tweede. Wout van Aert moest vrede nemen met een derde plaats in het zand.

De wereldkampioen deed zijn wedstrijdverhaal: “Het was toch wel lastig. Zeker om eigen tempo te rijden en Koksijde is altijd één van de lastigste wedstrijden om op kop te rijden, want als je aan de zandstrook komt, is het spoor weg. Ik reed twee keer heel goed door het zand in de eerste rond, waardoor ik meteen een mooie kloof had. Dan heb ik mijn eigen tempo gekozen, maar Pim Ronhaar kwam nog even dichtbij, dus ik moest wel blijven rijden.”

Revelatie van het seizoen Pim Ronhaar reed andermaal een knappe cross beloond met een tweede plaats. “Ik had niet zo’n super start. Ik zat een beetje te ver en ik wist van Baal als ik direct probeer mee te gaan met die mannen dat ik ook in een flow kom en dat ik dan direct een gat kan slaan op de mannen achter mij. Ik heb geprobeerd naar Mathieu te rijden en op een gegeven moment rijd ik een paar goede zandstroken en kwam ik wat dichter, maar het is een klasse apart. Als je het niet probeert, weet je nooit of het lukt of niet. Ik heb nooit achter mij gekeken. De laatste ronde werd ik wel wat zenuwachtig, want Wout kwam plots wel echt kort, maar ik reed een hele goede tweede zandstrook. Toen wist ik wel dat plek twee binnen was.”

Wout van Aert kende een moeilijke start en zag zijn eeuwige concurrent meteen wegrijden. “Ik heb eigenlijk bewust niet proberen volgen. Bij de start schoot ik uit mijn pedaal en toen deed ik echt wel al een serieuze sprint om goed weg te zijn. Dan was het toch al wat van het goede teveel om meteen met een hoge hartslag het eerste zand in te duiken. Mathieu deed hetzelfde als andere crossen en eigenlijk heb ik snel voor mijn eigen tempo gekozen en dat was niet heel hoog.”

Deel dit bericht