Sweeck: “Ik had de ideale gezel, we werkten goed samen”

WhatsApp Image 2023-02-12 at 16.41.12

Laurens Sweeck zegevierde in de X²O Badkamers Trofee in Lille: 

“Ik denk dat ik met Lars (van der Haar) de ideale gezel had vooraan omdat hij voor het klassement moest rijden. Ik denk dat we goed samenwerkten. Het was zeker niet gemakkelijk om van de eerste seconde mee te zijn in de aanval. Dan is het een lange cross, maar ik ben blij dat ik het kan afmaken zo. We hebben niet gesproken, maar we verstonden elkaar wel. We hebben om beurten op kop gereden en dat lukte vlot. Deze overwinning is de bevestiging van een goed seizoen en plaats ik op dezelfde hoogte als mijn andere overwinningen dit jaar. Het seizoen is nog niet gedaan en ik hoop er nog een mooi einde aan te breien”, aldus de winnaar.

Lars Van der Haar deed een goede zaak in het klassement, maar werd kort achter Sweeck tweede:

“Als Eli achter zit dan moet je rijden en ik schreeuwde naar Laurens en het is enorm leuk koersen met iemand die ook gewoon koers wil maken. Misschien heb ik me daarin wel wat laten gaan. Uiteindelijk komt die laatste ronde en ik wist nochtans waar ik op kop moest zitten maar ik liet het een beetje gebeuren. Eigen fout natuurlijk, maar het lijkt wel of het afmaken de laatste tijd een beetje mislukt. Ik denk dat ik vandaag gewoon te graag koerste en daar een beetje de overwinning mee verspeeld heb”, vertelde de Nederlandse kampioen.

Eli Iserbyt kwam in de verdrukking te zitten en moest de schade beperken:

“Ik maakte een domme fout in het zand. Ik geraakte niet uit mijn klikpedaal en ik lag voor ik het wist op de grond. Toen was het zaak om de kloof te dichten of zo klein mogelijk te houden. Zo klein mogelijk was het hoogst haalbare. Brussel ligt me beter dan vandaag dus ik wist dat het overleven was. Het was heel jammer dat ik niet tot op het wiel kon geraken, want ik denk dat ze me er niet meer hadden afgereden. De prestatie vandaag is wel bemoedigend, zeker na gisteren zo diep te zijn geweest”, aldus Eli Iserbyt, na vandaag nog steeds leider in de X²O Badkamers Trofee.

 

Deel dit bericht