Aaron Dockx kent opnieuw geen genade met tegenstand

nieuwelingenlille
Aaron Dockx zet zijn indrukwekkende zegereeks bij de nieuwelingen gewoon verder. De Belgische kampioen reed in de Krawatencross in Lille naar zijn 25ste overwinning van het seizoen. De zege bij de eerstejaars was voor Ferre Urkens.

Is er iemand die Aaron Dockx dit seizoen van de overwinning kan houden? Het ziet ernaar uit dat de Belgische kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen het seizoen zal afsluiten zonder nederlaag. In de Krawatencross, de laatste manche van de DVV Trofee, reed de dorpsgenoot van Toon Aerts al naar zijn 25ste overwinning van het seizoen.

Nochtans had Dockx in Lille een aantal hindernissen te overwinnen. Door een slechte loting moest hij helelaam achterin starten en na een foutje fietste de Duitser Silas Kuschla in de eerste ronde een voorsprong van tien seconden bij elkaar.

Dockx herstelde twee keer zonder problemen en trok in de derde ronde het laken helemaal naar zich toe. Met een goede zandpassage fietste hij Kuschla definitief uit het wiel. Senne Bauwens mocht als derde mee op het podium.

“De teller staat op 25, maar ik wil er dit seizoen nog vijf winnen”, reageerde Dockx. “Dan realiseer ik 30 op 30, dat heeft allicht nog niemand mij voorgedaan. Na het BK was het mijn doel om het seizoen af te sluiten zonder nederlaag. Het is altijd makkelijker om ergens naartoe te werken als je een doel hebt.”

URKENS VERRAST UYTTERHOEVEN

Bij de eerstejaars ging de overwinning verrassend naar Ferre Urkens. Hij rekende in de sprint af met Belgisch kampioen Mike Uytterhoeven. De derde plaats was voor Willem Janssens.

“Deze zege had ik niet verwacht”, reageerde Urkens, die in Lille zijn eerste overwinning van het seizoen boekte. “Ik sprint niet vaak en had Mike nog nooit zien sprinten. Het was dan ook moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen waren. Dat ik in eigen streek kan winnen, maakt het nog mooier.”

Deel dit bericht