Aerts slaat dubbelslag in Lille: winst én eindzege in X²O Badkamers Trofee

CYCLOCROSS X2O TROFEE VELDRIJDEN LILLE KRAWATENCROSS
Toon Aerts heeft de Krawatencross op indrukwekkende wijze op zijn naam kunnen schrijven. Door zijn overwinning is hij ook meteen zeker van de eindzege in de X²O Badkamers Trofee. Niels Vandeputte eindigde in Lille op een knappe tweede plaats. De derde plaats was voor Lars van der Haar na een spannende sprint.

Van bij de start legde Aerts er meteen stevig de pees op. De concurrentie kreeg geen tijd om warm te draaien en moest meteen in de achtervolging. Aerts, comfortabel aan de leiding in het algemeen klassement van de X²O Badkamers Trofee, schreef de eerste ronde en de bijhorende vijftien bonusseconden op zijn naam. Laurens Sweeck (tien seconden) en Thijs Aerts (vijf seconden) pakten de overige bonusseconden.

Ook nadien denderde de Aerts-trein gretig voort. Door de wind en door de regen bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit. In de achtervolging deden Sweeck en Michael Vanthourenhout verwoede pogingen om dichter bij de koploper te geraken. Hun achterstand bedroeg na twee rondes al ruim 25 seconden. Het groepje met onder meer Eli Iserbyt en Van der Haar volgde zelfs al op 45 seconden.

Het was duidelijk dat de achtervolgers moesten hopen op een foutje van Aerts, maar de renner van Baloise Trek Lions zonderde zich steeds meer af. Het achtervolgende duo Sweeck – Vanthourenhout kreeg dan weer gezelschap van Vandeputte. Hij joeg het tempo de hoogte in, waardoor Sweeck moest passen. Ook Vanthourenhout moest alle zeilen bijzetten om de jonge man van Alpecin-Fenix te volgen.

Voorin laveerde Aerts zich foutloos door de modder en het zand. Hij kwam als eerste over de streep en pakt daardoor ook de eindzege in de X²O Badkamers Trofee. Vandeputte finishte na een knappe wedstrijd op de tweede plaats. De derde plaats ging uiteindelijk naar Van der Haar na een spannende sprint met Tom Meeusen.

Deel dit bericht