Alvarado: ‘Deze opsteker had ik nodig’

CYCLOCROSS HERENTALS CROSST WOMEN
Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Herentals voor het eerst sinds 14 november nog eens gewonnen. Een opluchting voor de wereldkampioene. "Deze opsteker had ik wel nodig."

De Soudal Ladies Trophy was tot vandaag nog geen groot succes voor Ceylin del Carmen Alvarado: 7e op de Koppenberg, 4e in de CAPS Urban Cross en door pech pas 23e in de Soudal Scheldecross. In de vierde manche in Herentals was het wel prijs. Voor de wereldkampioene de eerste zege sinds 14 november in Leuven.

“Het was heel fijn om nog eens te winnen”, aldus Alvarado. “De laatste weken was Lucinda heel goed en ik iets minder. Een paar weken draaide het niet goed, die val in Leuven had daar zeker iets mee te maken. Dat ik haar nu opnieuw kan voorblijven, bewijst dat de vorm terug goed is. Die opsteker had ik wel nodig, het doet deugd.”

Dankzij haar overwinning verschijnt de naam van Alvarado als eerste op de erelijst in Herentals. Wat vond de Nederlandse van de nieuwe cross? “Het was een beetje wennen en goed verkennen, maar het is zeker eeen mooie nieuwkomer. Door de weersomstandigheden was het een hele middag ploeteren en in de zone van de Skiberg zit je voortdurend op de limiet. Klimmen, lopen, fietsen, dalen, naar boven kruipen, … Er is geen moment van herstel.”

Brand: ‘Sta er goed voor in klassement’

Lucinda Brand moest haar meerdere erkennen in Alvarado en rekende in de strijd om de tweede plaats af met Denise Betsema. “Het was een slopende cross vandaag. Op die Skiberg zat je voortdurend op de limiet. De benen waren nog verzuurd van de eerste klim en je moest al opnieuw naar boven klauteren.”


“In het klassement van de Soudal Ladies Trophy doe ik wel een goede zaak. Ik behoud mijn voorsprong op Betsema, maar het is nog niet gespeeld. Een minuut kan je in Baal zo weer kwijt zijn.”

Deel dit bericht