Betsema tevreden met tweede plaats in Soudal Ladies Trophy

Dutch Denise Betsema pictured in action during the women's race during the Koppenbergcross, the first race (out of eight) of the X2O Badkamers trophy, in Melden, on Tuesday 01 November 2022. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Denise Betsema eindigde moegestreden knap tweede op de Koppenberg achter haar ploeggenote Fem van Empel.

“Ik heb tot en met de finish alles gegeven voor het klassement dat op tijd loopt. 50 seconden is toch wel veel, ik had gehoopt om het toch wat kleiner te houden. Fem pakte vooral in de afdalingen een voorsprong en ik kon dat niet meer goedmaken. Ik besefte al snel dat er weinig te beginnen was tegen van Empel. In de tweede ronde kwam ik al met Shirin samen en merkte in sommige stukken dat ik sterker was dan haar. Ik kon me in het wiel wat sparen en de stukken uitzoeken waar ik sterker was. Gelukkig kon ik een mooie voorsprong uitbouwen voor die tweede plaats. Het EK volgende week is toch weer een ander rondje met veel hoogtemeters, maar we zien dat dat mijn ploeggenote ook goed ligt, dus ik verwacht dat zij de grote favoriete is, maar iedereen is te kloppen. Ik start altijd om te winnen, maar het is wel zeer duidelijk dat Fem zeer sterk is momenteel,” vertelde de runner-up van de Soudal Ladies Trophy.