Cant pakt record in Soudal Scheldecross

2_16031830_CantAntwerpen
Sanne Cant heeft in Antwerpen voor de vierde keer op rij de Soudal Scheldecross gewonnen. Na een beklijvend duel met Katie Compton plaatste de wereldkampioene in de slotronde haar beslissende versnelling. De Amerikaanse blijft aan de leiding in de IJsboerke Ladies Trophy.

Het publiek aan de Schelde zag een ijzersterk deelnemersveld in de vijfde manche van de IJsboerke Ladies Trophy. Marianne Vos keerde net zoals vorig jaar in Antwerpen terug in competitie. Na een enthousiaste start moest de Nederlandse uiteindelijk tevreden zijn met een achtste plaats.

Voorin vormde er zich een internationaal vijftal met Sanne Cant, Katie Compton, Katerina Nash, Helen Wyman en Nikki Brammeier. Brammeier moest als eerste afhaken. Na enkele foutjes zag ook Nash haar kansen op de zege in de Schelde zinken.

Cant en Compton gingen zij aan zij de laatste ronde in. De wereldkampioene probeerde met enkele speldenprikken de Amerikaanse af te schudden, maar de leidster in de IJsboerke Ladies Trophy beet zich telkens in het wiel van de Lilse. Een versnelling in de laatste modderstrook was er voor Compton dan toch te veel aan.

Zo veroverde Cant haar vierde overwinning op rij in de Scheldecross, een record. Het is haar negende overwinning van het seizoen en de 99ste uit haar carrière.

In het algemeen klassement van de IJsboerke Ladies Trophy behoudt Compton de leiding. De Amerikaanse heeft een ruime voorsprong op Nikki Brammeier (3:37) en Helen Wyman (4:11).

Deel dit bericht