Cant wint voor eigen volk

cantlille2cover
De 27-jarige Sanne Cant heeft de Krawatencross, de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee, gewonnen. Zij haalde het afgescheiden van respectievelijk de Nederlandse Maud Kaptheijns en Annemarie Worst. Laura Verdonschot werd vierde voor de Nederlandse Manon Bakker.

De Amerikaanse Katherine Compton werd zevende op 1:42 van Cant maar is wel de eindlaureate van de DVV Verzekeringen Trofee. De Britse Nikki Brammeier eindigt op de tweede plaats in het klassement op 6:11 van Compton. Maud Kaptheijns werd derde op 6:26. Beste Belgische was Sanne Cant met een vijfde plaats op 8:30.

Het was de Nederlandse Maud Kaptheijns die als eerste de bossen van Lille in trok. De rest van het pak volgde netjes in haar spoor. Kaptheijns bleef het tempo hoog houden en zo kregen we met de Nederlandse en Sanne Cant meteen twee leidsters. Cant versnelde op haar beurt op een zandstrook en liet zo even Kaptheijns achter haar. Niet voor lang evenwel. De Nederlandse knokte stevig terug en kon nog voor het einde van de eerste ronde opnieuw aansluiting krijgen voorin. Net als Annemarie Worst trouwens. Ellen Van Loy volgde op acht seconden. De Nederlandse Manon Bakker moest al elf seconden goed maken.

De Amerikaanse Katherine Compton, autoritair leidster in het klassement kende pech in de openingsronde, moest zelfs een schoenwissel doorvoeren, en zou niet meer meespelen voor de eindzege. Dat deed het trio Cant-Kaptheijns-Worst wel. Tot op minder dan drie ronden van het einde de wereldkampioene verdapperde. Kaptheijns volgde op twee ronden van het einde op vijf seconden van Cant. Worst moest daar al achttien seconden goedmaken. Laura Verdonschot had zich terug geknokt naar de vierde plaats.

Sanne Cant kwam niet meer in de problemen en kon zo haar zeventiende zege van het seizoen boeken. Hoe hard Kaptheijns ook probeerde, ze zou uiteindelijk stranden op dertien seconden van de wereldkampioene.

Deel dit bericht