Compton blij met eindzege: ‘Volgend jaar keer ik terug’

belgaimage-130972242-full
In Afspanning de Jachthoorn in Kontich werden zondagavond de trofeeën uitgereikt aan de laureaten van het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee. Salvador Alvarado, Katie Compton en Eli Iserbyt kijken met veel plezier terug op hun eindzeges.

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar de Nederlander Salvador Alvarado, die op de rode loper pronkte met de volledige familie naast zich. “In het begin was deze DVV Verzekeringen Trofee geen doel op zich, maar na mijn overwinning in Essen en nadien een tweede plaats begon ik er toch op te broeden”, gaf de Nederlandse kampioen toe. “Volgend jaar trek ik naar de junioren. Zonder veel stress, want ook als eerstejaarsnieuweling kon ik al veel van de huidige junioren de baas.”

Bij de beloften stond er dit seizoen geen maat op Eli Iserbyt. De wereldkampioen nam vrij snel voorsprong na overwinningen in Ronse en op de Koppenberg. “Maar het is altijd opletten in dit klassement”, stelt Eli. “Eén keer materiaalpech en alles is te herdoen. Dit tijdsysteem toont de echte waarden aan, toch anders dan met een puntenklassement.” De komende weken staan er enkele rustige weken op de planning. “Eind maart kruip ik zelf opnieuw op de fiets. Nu ga ik de komende weken naar de wegkoersen van Puck Moonen, mijn vriendin, kijken. Eens de rollen omdraaien, dus (lacht).”

Bij de vrouwen was Sanne Cant de grote favoriete, maar door ziekte was haar klassement bijna om zeep. De wereldkampioene was sowieso van plan om een bezoek te brengen aan het gala, maar bijna gooide een stevige val in de Sluitingsprijs in Oostmalle nog roet in het eten. Al hinkend kwam ze toch plichtbewust het podium op. “Ik had hier liever in andere omstandigheden gestaan, maar vallen of ziek worden: dat kies je niet”, doelt ze op Ronse en Oudenaarde. “Ik ben blij dat het na een zware feestweek na het WK toch gelukt is om in Essen voor eigen publiek te winnen. De komende zomer zal ik een gelijklopende voorbereiding kennen zodat ik opnieuw voor elke cross kan meedoen voor de overwinning.”

De overwinning in de Ijsboerke Ladies Trophy was voor de Amerikaanse Katherine Compton, voor het eerst een volledig klassement afwerkend in Europa. Ze zit intussen terug in haar Colorado, maar leverde een videoboodschap af. “Ik ben bijzonder blij dat ik bij mijn eerste poging meteen win”, geeft ze toe. “Volgend jaar keer ik terug naar de DVV Verzekeringen Trofee en naar Europa. Ik wil een speciaal dankwoordje richten aan de Belgische supporters, die me bijzonder hard gesteund hebben. Pretty great!”

Deel dit bericht