Dit zijn de eindlaureaten van de DVV Team Trofee en Toyo Tires Quick Start

dvvteamtrofee
Mathieu Van der Poel verscheen zaterdag niet aan de start van de DVV Trofee in Lille, maar zijn team Alpecin-Fenix had wel reden tot vieren. De ploeg won namelijk de eindstand in de DVV Team Trofee. Eli Iserbyt, Ceylin Alvarado en Timo Kielich zijn dan weer de eindwinnaars van het Toyo Tires Quick Start-klassement.

Alpecin-Fenix heeft zaterdag de eindzege veiliggesteld in de DVV Team Trofee. De ploeg van onder meer Mathieu Van der Poel en Ceylin Alvarado haalde het van Pauwels Sauzen – Bingoal met slordige vier en een halve minuut voorsprong. Alpecin-Fenix, dat voor de jaarwisseling nog als Corendon-Circus door het leven ging, was in vijf van de acht manches het beste team. In de overige manches was Pauwels Sauzen – Bingoal de betere. Alpecin-Fenix ontvangt voor de zege een cheque van 5.000 euro. Dat bedrag gaat naar een goed doel dat het team mag kiezen.

Ook voor de Toyo Tires Quick Start is er een eindklassement voorzien. Zowel bij de beloften als bij de elite mannen was de winnaar gekend voor de slotmanche in Lille. Eli Iserbyt haalde het met 16 punten ruim van Van der Poel. Bij de beloften schreef Timo Kielich het Quick Start-klassement op zijn naam. Hij had met negen punten één punt over op Niels Vandeputte.

Bij de vrouwen werd het een spannende strijd tussen wereldkampioene Alvarado en Annemarie Worst. De tussensprint in Lille zou namelijk de doorslag geven, aangezien beide dames 15 punten achter hun naam hadden staan bij het ingaan van de laatste DVV Trofee van het seizoen. Alvarado haalde het uiteindelijk ondanks een furieuze start van haar landgenote. De wereldkampioene hield haar concurrente zo op één punt van de eindzege.

Deel dit bericht