DVV Verzekeringen Trofee ideaal voor de allrounder

belgaimage-100973780-full
De DVV Verzekeringen Trofee gaat op 1 november opnieuw van start op de Koppenberg. Het startschot van het regelmatigheidscriterium werd gegeven in de gebouwen van de VUB, waar op 6 januari de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross doorgaat.

Drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken kijkt reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen 2018-2019 van de DVV Verzekeringen Trofee. “Een paar weken later dan vorig seizoen, maar we gaan meteen steil bergop van start op de Koppenberg. Beter openen kan niet”, klinkt het bij Vervecken. “Het wordt ook interessant, want naast de ongenaakbare renners in Mathieu van der Poel en Wout van Aert kruipt het veld dicht bij elkaar. Ook bij de dames is het geweldig spannend. Bovendien is er ook een internationaal veld dat voor het podium strijdt.”

De DVV Verzekeringen Trofee is daarom ideaal voor de allrounder, want het brengt een pak verschillende parcoursen naar voren. “Je moet een beetje van alles kunnen om te winnen.” Vanaf dit seizoen moet je ook in Brussel kunnen gedijen, want met de Brussels Universities Cyclocross is er een primeur voor Vervecken en zijn team. “Het wordt een pareltje. Het heeft wat weg van een parkcross, maar vergis je niet: er is redelijk wat hoogteverschil.”

Romain Meeusen
en Marek Hudon van de VUB en ULB zijn alvast enthousiast. “De VUB heeft een jarenlange traditie op vlak van topsportbegeleiding. Er zijn heel goede onderzoeksgroepen binnen onze unief. Bovendien worden topsporters hier top begeleid en behalen ze vaak uitstekende resultaten. Onze dank ook aan Jos Verschueren van het postgraduaat sportmanagement, die het pad geëffend heeft en de rector kon overtuigen om Brussel en onze groene oase alias campus op de veldritkaart te zetten.”

Vervecken legt ook uit waarom de nieuwe cross voor 6 januari koos. “In dit weekend trokken veel veldrijders naar het zuiden om de nationale kampioenschappen, die de week erna plaatsvinden, voor te bereiden. Nu blijven ze in België voor deze nieuwe cross, die als test voor het BK kan gebruikt worden.” De rennerspoule is opnieuw van een hoog niveau. “Wout van Aert zal enkele crossen skippen, waarvoor alle respect vanuit ons team. We hebben verder een volledig veld met iedereen die we wilden.”
Toyo Tires


Steven Laurijssen
van Toyo Tires zet verder in met zijn bandenfabrikant op het veldrijden. Na een hindernis zien we nu ook een klassement met hun naam verschijnen. De bonificatiespurten komen in één gezamenlijk klassement. “We wilden de samenwerking met DVV verhogen en een element van spanning inbrengen”, legt hij die keuze uit. “In een brainstorm werkten we rond het woord sprint. We hebben een versnelling geplaatst en willen mee bijdragen aan spanning. Uiteraard blijft onze Toyo Tires Trap ook bestaan.”

Sack Zelfbouw Ladies Trophy

De Ladies Trophy wordt dit seizoen gepromoot via Sack Zelfbouw. “Vorig seizoen debuteerden we als sponsor, maar we kregen de smaak te pakken. De groeiende belangstelling voor de dames veldrijders gaf ons een mogelijkheid om hen én ons in de spotlights te plaatsen.”

DVV Verzekeringen

“We zijn kort bij de klant”, legt Dominique Gossé van DVV Verzekeringen uit waarom hij voor het veldrijden koos. “En veldrijden is een sport die ook nabij de mensen beoefend wordt. We gaan na een succesvolle campagne met 1,3 miljoen unieke bezoekers voor de #mudfie verder inzetten op sociale media.” Het resultaat is een actie waarbij personen een selfie kunnen insturen waarna DVV je pasta bezorgt met hun gezicht op. “Ter ondersteuning van de veldrijders, want die moeten hopen pasta eten tijdens het seizoen. We noemen het de pastasupport.”

Kevin Pauwels & Thijs Aerts

“Of ik nu Wout van Aert kan opeten? Ja, dat kan ik wel gebruiken”, lacht Kevin Pauwels. “Mijn seizoensstart was minder dan verhoopt, maar met zware crossen als de Koppenbergcross moet het beter bij mij.” Thijs Aerts deed het niet slecht in zijn eerste weken als prof en kon met zijn broer Toon al tweemaal champagne ontkurken. “De sfeer zit goed bij de Telenet Fidea Lions. Van sfeer gesproken: ik hou van Loenhout. Over de beek springen tussen enthousiaste supporters en luide muziek: heerlijk. Verwachtingen voor het klassement wil ik als eerstejaars niet koesteren, geef me af en toe een toptien-notering en ik ben tevreden.”

Deel dit bericht