Iserbyt blijft DVV Trofee domineren (met dank aan bandenkeuze)

2_16012213_IserbytAntweren
Eli Iserbyt blijft de DVV Verzekeringen Trofee bij beloften domineren. De Europese kampioen nam in de Soudal Scheldecross halfweg koers afscheid van Adam Toupalik en reed solo naar de winst. De Tsjech hield stand op de tweede plaats, Jelle Schuermans vervolledigde het podium.

Iserbyt had zich voorgenomen om in Antwerpen een rustige start te nemen, maar Adam Toupalik trok van bij het begin alle registers open en dwong de Europese kampioen zo meteen tot actie. In de achtervolging probeerden de renners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice de kloof met het duo te overbruggen, zonder succes.

Iserbyt draaide de eerste rondjes aan de boorden van de Schelde nog mee in het spoor van de Tsjech. Halfweg koers plaatste de West-Vlaming in de technische zone in het bos zijn beslissende aanval. Toupalik vond geen antwoord op de versnelling van Iserbyt en zag zijn tegenstander ronde na ronde kleiner worden. Aan de finish had de kopman van Marlux-Napoleon Games een voorsprong van 31 seconden.

Jelle Schuermans won de strijd om de derde plaats van zijn ploegmaat Yannick Peeters. Stijn Caluwé maakte de top vijf vol.

Iserbyt: ‘Comfortabele voorsprong in DVV Trofee’

In het algemeen klassement van de DVV Trofee vergroot Iserbyt zijn voorsprong op Yannick Peeters tot 6’03”, Thomas Joseph volgt na de Soudal Scheldecross al op meer dan zeven minuten.

“Ik ben heel blij dat ik mijn voorsprong nog wat kon uitbouwen”, sprak Iserbyt, die vier van de vijf manches in de DVV Trofee op zijn naam schreef. “Nu kan ik de volgende wedstrijden iets geruster aan de start staan. Als ik eens pech heb of ziek ben, moet ik niet meteen panikeren.”

In Antwerpen maakte Iserbyt het verschil met de bandenkeuze. “Ik had voor de start gecheckt met welk bandenprofiel de andere renners rondreden. Ik had voor een groffer profiel gekozen en kon zo in de technische zone in het bos het verschil maken. Op de glibberige stroken had ik veel meer grip dan de andere renners. Mijn keuze heeft dus goed uitgedraaid.”

Deel dit bericht