Lars van der Haar profiteert van rivaliteit en wint GP Mario De Clercq

larsronse
De 26-jarige Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) heeft zondag op en rond de Hotondberg de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee, de GP Mario De Clercq, bij de eliterenners gewonnen. De Nederlander rondde een solo die hij opzette anderhalve ronde voor het einde succesvol af.

De Nederlander Mathieu van der Poel werd tweede voor Wout van Aert en Kevin Pauwels in een sprint met drie. Toon Aerts finishte als vijfde. Lars van der Haar volgt Wout van Aert op als eindlaureaat van de GP Mario De Clercq en is de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018.

Het was trouwens de Nederlander Lars van der Haar die meteen de trend zette en fel op kop ging sleuren. Tim Merlier volgde als tweede met in zijn spoor Daan Soete en Wout van Aert. Nederlands kampioen Mathieu van der Poel had zijn start ietwat gemist en reed op een negende plaats in de aanvang van de wedstrijd. Het viertal Daan Soete, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Wout van Aert trokken de tweede ronde in op jacht naar de bonificatieseconden. Van der Poel was dan al opgeschoven en maakte deel uit van het groepje met van Aert.

Michael Vanthourenhout pakte de 15 seconden voor Daan Soete en Lars van der Haar. De kopgroep dikte aan tot negen renners wanneer ook Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Corné van Kessel, Michael Boros en Toon Aerts voorin aansloten. Het sein dan voor Laurens Sweeck om er een lel op te geven. De kopgroep scheurde maar voor Wout van Aert ging het nog te traag. Halfkoers trok hij in de aanval met Mathieu van der Poel in zijn wiel. Toon Aerts volgde als derde achternagezeten door het trio Kevin Pauwels-Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout.

Wout van Aert bleef prikken uitdelen en Mathieu van der Poel moest op drie ronden van het einde een kloof laten vallen. Lars van der Haar repte zich naar de derde plaats met achter hem klitten Kevin Pauwels, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout samen. Van Aert temporiseerde even en dat was het sein voor Mathieu van der Poel om te gaan aanvallen. Wout van Aert moest diep gaan maar kon na een halve ronde, met Lars van der Haar in zijn wiel, alsnog weer voeling krijgen met de Nederlandse kampioen. En dan ging Lars van der Haar zijn kans. De Telenet-Fidea Lionsrenner trok de slotronde in met een voorsprong van 35 seconden op het vijftal Wout van Aert met Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout.

Lars van der Haar kwam niet meer in de problemen en mocht uitgebreid het zegegebaar maken. In de strijd voor de tweede plaats was Mathieu van der Poel de sterkste na een sprint met drie.

Deel dit bericht