Meeusen: ‘Knal! Ik nam meteen de afslag naar huis’

CYCLOCROSS DVV INSURANCE TROPHY ESSEN
Wout Van Aert mocht in Essen dan wel de overwinning op zak steken, de meest toegejuichte veldrijder was lokale held Tom Meeusen. Die stak met een derde plaats de kers op de taart.

Het zag er in de eerste ronde nochtans niet goed uit voor Meeusen. Na amper 500 meter lag de renner van Telenet Fidea Lions al tegen de grond. “Ik wilde een topstart nemen”, deed Meeusen zijn verhaal. “Maar Wout was al sneller in de eerste bocht en toen ik me focuste op de balken reed ik in een put. Knal! Daar lag ik dan. Ik had bijna de afslag naar huis genomen.”

“Ik was kwaad op mezelf. Misschien had ik tijdens de week het parcours toch eens moeten verkennen. Tijdens de opwarming had ik die put niet opgemerkt.”
Met de hulp van Mathieu van der Poel raakte Meeusen terug voorin. “Gelukkig was ik niet de enige die tegenslag kende. Ik heb twee rondes in het wiel van Mathieu kunnen rijden, waardoor ik terug de aansluiting met de kop van de wedstrijd kon maken.”
“Ik had graag langer kunnen strijden voor de zege, maar als ik de rondetijden van Wout bekijk: die zijn niet van de poes. Ik had hem sowieso niet kunnen volgen. Jammer, ik probeer deze cross al jaren te winnen. Voorlopig lukt me dat voorlopig alleen in de andere crossen hier in de buurt.”
PAUWELS: ‘BEN HEEL DIEP GEWEEST’
Kevin Pauwels reed in Essen naar een bevredigende tweede plaats. “Ik heb vandaag goed gereden”, sprak de renner van Marlux-Napoleon Games, die in het begin van de wedstrijd ten val kwam op de trap. “Ach, zonder die val was had ik misschien iets langer kunnen aanklampen, maar ik ben vandaag heel diep moeten gaan voor die tweede plaats.” 

Deel dit bericht