Nys trekt laken naar zich toe in Krawatencross

nyslillecover
Op het domein van de Lilse Bergen heeft Thibau Nys de slotmanche in de DVV Verzekeringen Trofee voor junioren op zijn naam geschreven. Na een spannende Krawatencross was hij net te sterk voor Witse Meeussen.

Thibau Nys heeft de zege in Lille niet cadeau gekregen. Al van bij de start werd hij in de tang genomen door Jetze Van Campennhout en Witse Meeussen, twee ploegmaats bij Callant-Doltcini.

Van Campenhout nam in de slotmanche van de DVV Trofee de eerste ronde voor zijn rekening en sprokkelde al snel een kloofje van vijftien seconden bij elkaar. In de achtergrond liet Meeussen het werk over aan Nys en Wout Vervoort, de derde pion in de achtervolging.

Halfweg cross was de voorsprong van Van Campenhout al helemaal weggesmolten en dropte Nys een nieuw bommetje. Van Campenhout ging mee in het spoor van de vierde van het WK in Bogense, maar ook hun avontuur droeg niet tot het einde.

Bij het ingaan van de laatste ronde troeptje het kwartet opnieuw samen, maar finaal draaide de wedstrijd uit op een tweestrijd tussen Nys en Meeussen. Nys toonde zich de sterkste en schreef na de Flandriencross en de GP Sven Nys zijn derde zege in de DVV Verzekeringen Trofee op zijn naam.

NYS: ‘MOOIE ZEGE IN STERK DEELNEMERSVELD’

De jonge Nys genoot zichtbaar van zijn zege. “Dit is toch een overwinning in een sterk deelnemersveld, dat doet altijd deugd. In het begin van de wedstrijd liep de kloof al snel hoog op, maar ik heb nooit gepanikeerd. Ik had immers niet het gevoel dat we op dat moment al voluit gingen.”

Deel dit bericht