Puck Pieterse wint eerste manche Helen Wyman 100 Trophy

pietersepuckronse
Puck Pieterse heeft in Ronse de eerste manche van de Helen Wyman 100 Trophy gewonnen. De Europees kampioene domineerde van start tot finish de wedstrijd en had aan de streep bijna twee minuten voorsprong.

Een jaar geleden werd tijdens de Azencross in Loenhout de allereerste internationale wedstrijd voor dames junioren gereden. Dit jaar staan er in de DVV Verzekeringen Trofee vier manches op het programma onder de vlag van de Helen Wyman 100 Trophy. In Ronse verschenen er 24 jonge dames aan de start. Op en rond de Hotondberg kregen de meisjes een loodzwaar parcours voorgeschoteld.

Europees kampioene Puck Pieterse verscheen als topfavoriete aan de start en loste de verwachtingen helemaal in. De Nederlandse nam van bij de start de wedstrijd in handen en reed de concurrentie meteen op grote achterstand. Na één ronde had Pieterse al een voorsprong van 36 seconden op haar dichtste achtervolgers.
 
Pieterse ploeterde ook in de tweede en derde ronde het best door de modder en bereikte de finish met bijna twee minuten voorsprong op ploeg- en landgenote Isa Nomden. Ilse Pluimers maakte het oranje podium volledig. De eerste Belgische was Xaydee van Sinaey op de zevende plaats, de eerste zes plaatsen werden allemaal ingenomen door Nederland.

PIETERSE: ‘SUPERZWAAR MAAR HEEL MOOI’

Pieterse genoot van haar overwinning in Ronse. “Dit was een superzware wedstrijd, misschien wel één van de zwaarste die ooit gereden heb. De combinatie van de modder en het klimmen maakten het heel pittig. Je kon nog net door die modder rijden, maar tempo maken zat er niet in. Die klimmetjes maakten het extra zwaar, maar daar hou ik wel van. Een heel mooi parcours, de moeite waard om naar hier te komen.”

Deel dit bericht