Recordaantal deelnemers in Loenhout

deelnemers2412
Inschrijven kan nog altijd tot drie dagen voor de wedstrijd, maar voorlopig hebben zich 406 renners aangemeld voor de Azencross in Loenhout, een absoluut record voor deze wedstrijd.

Cijfers van andere wedstrijden zijn niet overal voorhanden, maar dit zou wel eens de drukst bezette veldrit ooit in België kunnen zijn.

Niet minder dan 59 mannen elites, 74 vrouwen elites, 98 beloften, 110 mannen juniores en 65 dames juniores schreven zich de laatste maanden in op de website van Cycling Vlaanderen, onder wie een hele hoop buitenlandse renners. Het zal drummen worden tijdens de startprocedure op de Brechtseweg. Gelukkig is er een lange en brede aanloop richting de weides in Loenhout.

Loenhout was altijd al een druk bezette wedstrijd met nationale ploegen die na de Belgische wereldbekers in Namen en Zolder ook de kerstperiode in ons landje doorbrengen met veel kansen om bijna dagelijks te koersen. De laatste tien jaar schommelden de deelnemersaantallen in Loenhout telkens tussen de 239 in 2013 en 336 in 2016.

Absoluut recordhouder in de noorderkempen is Sven Nys, die de wedstrijd 6 keer wist te winnen. Bij de dames elites is dat record een gedeeld record tussen Daphny van den Brand, Sanne Cant en Marianne Vos, die allen vier keer wonnen. Die laatste twee krijgen vrijdag de kans om alleen-recordhoudster te worden.

Deel dit bericht