Ronse maakt volgende week rentree in DVV Verzekeringen Trofee

ronsepreview0312
Na een jaar afwezigheid keert de Soudal Hotondcross terug in de DVV Verzekeringen Trofee. Ronse kreeg er meteen een nieuwe datum bovenop: van begin oktober naar midden december. Dat belooft de cross nóg spectaculairder te maken! Afspraak op 14 december op de Hotondberg!

Na een jaartje Brico Cross staat de Soudal Hotondcross dit seizoen opnieuw op de kalender als manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Vaak was de GP Mario De Clercq de opener van dit belangrijke regelmatigheidscriterium, dat als enige van de grote klassementen niet op punten maar op tijd gewonnen kan worden.

En over timing gesproken. De Soudal Hotondcross had de voorbije jaren steevast begin of halfweg oktober een stek op de UCI-kalender. Dit jaar kozen vzw Ronse Koerst en Golazo voor half december. Die mogelijkheid kwam er doordat Antwerpen dit seizoen – op 11 en 12 januari – het BK veldrijden organiseert en de traditioneel in december georganiseerde Scheldecross daardoor een jaartje overslaat.

Ronse is qua parcours en setting een ware klassieker op de UCI-kalender. Het wordt bijzonder boeiend om zien hoe anders de wedstrijden zullen verlopen nu er in plaats van de vaak in zonnige omstandigheden afgewerkte ‘oktoberedities’ er in vermoedelijk zwaardere winterse omstandigheden zal moeten gecrosst worden op 14 december.

Het parcours op de terreinen van molen Ten Hotond zal er vermoedelijk modderiger/zwaarder bij liggen dan bij de voorgaande edities, al is het nog even wachten op de precieze voorspellingen van Frank en Sabine.

Het team van vzw Ronse Koerst onder leiding van voorzitter Luc Van den Abeele en parcoursbouwer Mario De Clercq staat er hoe dan ook garant voor dat alles pico bello in orde zal zijn op 14 december. De duizenden toeschouwers op de flanken van de Hotondberg zullen kunnen genieten van liefst vijf wedstrijden. Naast de elite dames en heren staan er ook wedstrijden voor beloften heren en juniores dames en heren op het programma.

Deel dit bericht