Seppe Van Den Boer wint Krawatencross voor junioren

WhatsApp Image 2023-02-12 at 12.08.42

De junioren mochten de spits afbijten in de Lilse Bergen. Seppe Van Den Boer, Guus Van den Eijnden en Yordi Corsus maakten er een spannende strijd van tot in de laatste rechte lijn. Yordi Corsus moest zijn twee grootste concurrenten laten gaan door een kettingprobleem, maar kwam nog terug aansluiten in de laatste ronde. Net te laat om zich nog echt te kunnen mengen voor de zege. Guus Van den Eijnden zette druk in de laatste ronde, maar kreeg Seppe Van Den Boer niet uit het wiel. Van Den Boer maakte er een langgerekte spurt van en zegevierde.

Yordi Corsus, Seppe Van Den Boer, Yoren Vanhoudt, Stan Van Grieken en de Nederlander Guus Van den Eijnden vormden al in de eerste ronde een kopgroep van vijf sterke renners. Bram Sprangers en Toon Heirbaut probeerden nog de oversteek te maken naar de leiders in de eerste ronden, maar slaagden daar niet in.

Halfcross kreeg Yordi Corsus af te rekenen met kettingproblemen en dat zorgde voor afscheiding in de kopgroep. Seppe Van Den Boer en Guus Van den Eijnden bundelden hun krachten en bouwden een voorsprong op. Enkel pechvogel Yordi Corsus kon nog terug komen aansluiten. Na veel druk van APB-renner Guus Van den Eijnden in de laatste ronde, vloerde Seppe Van Den Boer hem in een langgerekte sprint.

“Ik zette alles op alles in technische stukken in de laatste ronde, want ik wist dat ik tekort zou komen tegen Seppe in de sprint”, aldus Van den Eijnden die tweede werd. “Ik nam de voorlaatste ronde volledig voor mijn rekening en bij het ingaan van de laatste ronde weigerde Guus om over te nemen op de lange asfaltstrook. Daarna zette hij de hele laatste ronde druk op de technische stroken en moest ik aanklampen. Ik bleef aan het wiel en rekende op mijn sprint”, vertelde de winnaar achteraf.

Seppe Van Den Boer won voor Guus Van den Eijnden en pechvogel Yordi Corsus.

Deel dit bericht