Terugblik op ‘heel mooi seizoen’ in DVV Verzekeringen Trofee

gala2402v
In feestzaal Den Ecyk in Kasterlee kwamen zondagavond de renners bij elkaar voor het Slotgala van de DVV Verzekeringen Trofee. "Sportief kunnen we terugblikken op een heel mooi seizoen", aldus een tevreden organisator Erwin Vervecken.

De cross is anno 2019 nog springlevend. Dat werd tijdens het voorbije seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee nog maar eens in de verf gezet. De populariteit van de veldritsport vertaalde zich niet alleen in een massale opkomst in het veld, maar ook in de kijkcijfers.

“Vooral de wedstrijden bij de dames zitten duidelijk nog in de lift”, stelde Christophe Impens van Golazo vast. Gemiddeld waren er zo’n 400.000 kijkers voor de veldritten bij de dames, met een uitschieter van bijna 600.000 kijkers voor de DVV Trofee in Brussel, een nieuwkomer in het regelmatgheidscriterium.

Bij de mannen zaten er gemiddel zo’n 500.000 mensen voor de buis. Ook daar was de DVV Trofee in Brussel een uitschieter met meer dan 700.00 kijkers.

SPORTIEF SUCCES

Ook op sportief vlak was de DVV Verzekeringen Trofee een succes. “In de verschillende klassementen hebben we heel veel spanning gehad”, was Erwin Vervecken tevreden. “Zo waren er na de Koppenberg veel vragen of Mathieu Van der Poel zijn achterstand wel kon goed maken. Ook Sanne Cant moest al meteen achtervolgen en tot het einde strijden voor de eindzege.”

De spannendste strijd kregen we uiteindelijk bij de beloften. “Daar kregen we een secondenspel tot op het einde, waarin Niels Derveaux en Lander Loockx regelmatig haasje-over speelden.” De eindzege was uiteindelijk voor Derveaux, die het haalde voor Loockx en Andreas Goeman.

Bij de dames zagen we in de DVV Trofee maar liefst zeven verschillende laureates: Kim Van De Steene (Oudenaarde), Annemarie Worst (Hamme), Denise Betsema (Antwerpen), Lucinda Brand (Loenhout), Jolanda Neff (Baal), Ceylin del Carmen Alvarado (Brussel) en Sanne Cant (Niel en Lille).

In het eindklassement haalde de wereldkampioene het uiteindelijk voor Loes Sels, Nikki Brammeier, Laura Verdonschot en Ellen Van Loy. “Ik heb misschien niet veel wedstrijden gewonnen, maar er zat wel heel veel regelmaat in”, klonk het trots. “In een tijdsklassement moet je altijd vooraan zitten en dat is me goed gelukt.”

5.000 EURO VOOR TO WALK AGAIN

In de DVV Verzekeringen Trofee bij de heren was Mathieu van der Poel de grote slokop met zeven overwinningen, al kreeg de Nederlander na zijn tijdverlies in de Koppenbergcross de eindzege niet cadeau. “Mijn slechtste cross van het seizoen”, herinnert Van der Poel. “Ik had toen niet meer verwacht dit klassement nog te winnen, maar het is me toch gelukt. Brussel was voor mij de verrasing van het seizoen, het is een wedstrijd die kan uitgroeien naar een vaste waarde.”

Mathieu van der Poel haalde het voor Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Lars van der Haar. Aerts was de enige die naast Van der Poel een wedstrijd kon winnen en is nog steeds bijzonder trots op zijn triomf op de Koppenberg. “Die kassei staat op de vensterbank voor het raam, iedereen die voorbij mijn huis fietst mag hem zien staan.”

De eindzege in de DVV Verzekeringen Team Trofee ging naar Corendon-Circus. De ploeg ontving een cheque van 5.000 euro en schenkt die aan To Walk Again. De eindzege in het Toyo Tires Sprintklassement was voor Mathieu Van der Poel.

Deel dit bericht