Van Aert: ‘Mijn gewicht was in mijn nadeel’

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
Wout Van Aert kleurde lange tijd mee de wedstrijd, maar moest finaal tevreden zijn met de derde plaats. "Ik was dan ook de zwaarste van de drie koplopers", relativeerde de wereldkampioen.

Voor de tiende keer al dit seizoen stond Van Aert op het podium, maar opnieuw was het niet op het hoogste schavotje. “Toch mag ik redelijk tevreden zijn”, sprak de wereldkampioen. “Ik was vandaag op stap met twee renners die minder zwaar zijn, op dit parcours was dat toch in mijn nadeel.”

“Op de klim en de kasseien voelde ik dat Toon altijd een tandje groter kon rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde moest ik een gaatje laten. Toch moet deze prestatie me vertrouwen geven, zeker voor een omloop die vlakker is. Ik heb mee strijd kunnen leveren en dat stemt mij wel tevreden. Op het EK in Rosmalen mag ik zeker met ambitie starten. En wie na vandaag nog zegt dat de cross saai is, die kent er niets van.”

Michael Vanthourenhout was blij met zijn tweede plaats. “Het doet deugd om nog eens op het podium te staan. Ik was blij dat al vroeg in de wedstrijd de schifiting werd gemaakt. Daarna moest ik bij iedere beklimming diep in mijn krachtenarsenaal tasten. Die krachten kwam ik op het einde tekort, al kon ik net Wout Van Aert voorbij steken.”

Deel dit bericht