Van Aert ook in Azencross niet af te stoppen

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Wout Van Aert heeft ook bij zijn eerste race in de X²O Badkamers Trofee meteen de overwinning gepakt. In de Azencross in Loenhout stond er opnieuw geen maat op de Belgische kampioen. In het algemeen klassement deed Aerts dan weer een uitstekende zaak.

In de openingsronde bleef het peloton dicht bij elkaar. Aan het einde van de eerste ronde lagen er bonusseconden te wachten voor de top drie. Aerts, momenteel leider in het klassement, liet die kans niet liggen en pakte meteen de volle buit. Zijn voorsprong op eerste achtervolger Iserbyt werd zo virtueel al enkele tellen groter.

Nadien vormde zich een kopgroep van vier renners. Hermans, Sweeck en Van Aert kregen immers ook het gezelschap van Van Kessel. De Nederlander moest echter al snel afhaken. In de achtergrond keken Iserbyt en Aerts naar elkaar. De twee bleven in elkaars kielzog, totdat een akkefietje in de materiaalzone voor opschudding zorgde. Iserbyt sukkelde immers met enkele renners in een opstopping. Aerts kon net ontsnappen en trok meteen door om Iserbyt op een ruime afstand te zetten.

Voorin maakte Vanthourenhout de aansluiting met het aanvalstrio. Hij stoomde even later, samen met Van Aert, weg van de rest. Lang bleven de twee echter niet samen, want in ronde vijf vond Van Aert het tijd voor een versnelling. Vanthourenhout kon het verschroeiende tempo van de Belgische kampioen niet volgen.

Van Aert soleerde zo richting de eindwinst. Vanthourenhout hield wel knap stand en finishte als tweede. In de achtergrond maakte Aerts intussen ook een knappe comeback. Hij eindigde op de derde plaats en breidt zijn voorsprong in het algemeen klassement uit tot 2’02” op Iserbyt.

Deel dit bericht