Van Aert soleert naar derde zege op Koppenberg

drieopdrie
Wout Van Aert heeft voor de derde keer op rij de Koppenbergcross gewonnen. De wereldkampioen ontdeed zich iets voor halfweg van Europees kampioen Toon Aerts en soleerde indrukwekkend naar zijn tweede zege in twee manches van de DVV Verzekeringentrofee.

Kersvers Europees kampioen Toon Aerts bepaalde het tempo in de openingsronde, wereldkampioen Van Aert nam over in de tweede ronde en pakte de vijftien bonusseconden. Aerts pakte er tien, Klaas Vantornout vijf. Dat trio scheurde zich meteen los onder een beukende Van Aert. Van der Poel liet even begaan en moest een tiental seconden toe rijden in de afdaling.

Er vormde zich een kopgroep van zeven renners, met ook nog Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar erbij. Iets voor halfweg haalde Van Aert de sloophamer boven, waarna van der Poel een spectaculaire terugval kende. Het groepje spatte uiteen, de Nederlander denderde na een halve ronde uit de top tien. In het wiel van de wereldkampioen zat ondertussen enkel nog de Europese kampioen.

Aerts plooide op de kasseien richting aankomst na een ronde te hijgen in het wiel van een ontketende Van Aert. Die viel uiteraard niet stil en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Voor Aerts volgde de man met de hamer, waardoor hij zich in een achtervolgend groepje moest nestelen. Jens Adams maakte indruk, maar dook in al zijn enthousiasme de beek in.

Intussen ramde Van Aert driekwart minuut weg van de rest en sloop Pauwels weg naar de tweede stek. Van der Haar legde beslag op de derde stek, maar het was één grote demonstratie van een ijzersterke wereldkampioen. Hij zegeviert al voor de derde keer in de Koppenbergcross en blaast in het tussenklassement van de DVV Verzekeringentrofee de tegenstand weg. Pauwels werd tweede op 27 seconden, van der Haar op een halve minuut.

Deel dit bericht