Van Aert viert op 27 december rentree in Loenhout

wvakortrijk
Wout Van Aert wil op 27 december aan de start staan van de Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Dat maakte hij zaterdag bekend op een persbabbel in Kortrijk.

Van Aert kwam op 19 juli zwaar ten val tijdens de individuele tijdrit van de Tour in Pau. Hij liep daarbij een diepe vleeswonde in het rechterbovenbeen op en moest verschillende keren onder het mes. Eind juli mocht Van Aert het ziekenhuis verlaten. Sindsdien werkte hij stap voor stap aan zijn revalidatie.

“Ik ben heel blij dat ik de afgelopen maand qua herstel enorme progressie heb geboekt. Ik kan nu echt volledige trainingsschema’s afwerken en de belasting telkens opvoeren. Op dit moment heb ik soms wel wat reactie bij mijn crosstrainingen of bij het lopen. Er is dus nog wat werk aan de winkel maar ik zie het allemaal zeer positief in”, vertelde Van Aert.

“Het moet dan ook realistisch zijn dat ik binnen een maand mijn rentree kan maken. Dat zal zeker niet in de beste vorm zijn, maar het zal enorm veel deugd doen om er weer te staan. Ik zie het als een bonus dat ik het veldritseizoen dan al kan starten.”

Loenhout is de eerste cross van Wout Van Aert. Meteen is het uitkijken naar wat volgt. “Het zal wijs zijn eerst eens af te wachten hoe ik Loenhout ga verteren alvorens al plannen te maken voor de nabije toekomst”, tempert hij de verwachtingen.

“Ik wil ook nog eens benadrukken dat ik echt fysiek paraat moet zijn om door te gaan. Daarvoor overleg ik met onder meer dokter Toon Claes en kinesist Lieven Maesschalck. Ik kan al vrij intensief trainen. Ik reed onlangs zowat 125 kilometer zonder al te veel problemen. Er is bijna geen reactie meer. Ik heb het dan over fietsen op de weg. Crossen is echter meer belastend. We zien wel waar we uitkomen.”

Loenhout wordt het decor voor de rentree van Wout Van Aert. “Het is niet één van de zwaarste crossen. Het kan er wel modderig zijn, maar er kan dan toch wel veel gefietst worden. Bovendien is het dichtbij huis. Loenhout is een veldrit waar ik steeds naar uitkeek. Dat is nu nog meer dan anders natuurlijk.”

“Ik vertrek nu donderdag al naar Spanje samen met Sarah (De Bie, zijn vrouw). Dan vervoeg ik daar de ploegstage die plaats heeft van 11 tot 19 december.”

MANAGER: “BUITEN ALLE VERWACHTING”

“Dat Wout in Loenhout al opnieuw op de crossfiets kruipt, is sneller dan verwacht. De blessure die hij opliep in de Tour de France was bijzonder ernstig. We vreesden even dat het een heel foute kant zou uitgaan. Als je dan ziet welke progressie Wout ondertussen heeft gemaakt, is dat zeer heuglijk. Hij start al in Loenhout en dat is buiten alle verwachting”, vertelde manager Jef Van den Bosch. Even werd gevreesd voor de verdere carrière van de renner na zijn loodzware smak tijdens de Tourtijdrit in Pau.

Dat het openingsweekend in eigen land, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hoog op zijn verlanglijstje heeft staan, qua wegprogramma, is ook een publiek geheim. Maar hoe en waar Wout van Aert de competitie op de weg zal hervatten, wil de ploegleiding voorlopig nog niet meegeven. “Wout heeft nog een bijzonder lange weg te gaan. Dat beseft hij ook wel. Een wegprogramma is nu nog niet aan de orde al hebben we natuurlijk wel al wat in het achterhoofd zitten”, aldus Jumbo-Visma.

NIEUW SHIRT

Wout van Aert zal het resterende veldritseizoen afwerken in een gloednieuw shirt van zijn team Jumbo-Visma. Op het truitje prijken de bijkomende sponsors Cibel, Domo en Caps. Enkel Wout van Aert zal met dergelijk shirt rondfietsen. Het truitje voor de wegploeg en het opleidingsteam wordt later voorgesteld.

Deel dit bericht