Van Anrooij: ‘Zo cool om deze cross te winnen’

BELGIUM CYCLOCROSS DUINENCROSS KOKSIJDE

Shirin van Anrooij was dolblij met haar overwinning in de Duinencross Koksijde, de vijfde manche van de Soudal Ladies Trophy. Fem van Empel ondervond dan weer veel last van een pijnlijke knie.

Van Anrooij trok al in de eerste ronde op avontuur en hield haar vlucht vol tot de finish. “Ik had eindelijk een goede start, een van de eerste keren van het seizoen. Heel fijn dat ik niet meteen op achtervolgen word aangewezen. Zo kon ik mijn eigen lijnen rijden in het veld. Vanaf dan was het een kwestie van foutloos te blijven. In het zand legde ik de accenten die ik had afgesproken met Sven Nys.”

Die foutjes kwamen er toch en in de achtergrond kwam Van Empel dichterbij. “Dat kwam vooral door de achterblijvers. Ik kon mijn lijnen niet rijden en voelde haar dichterbij komen. Toen ik in de loopstrook en op het asfalt naar achteren keek, zag ik dat ik toch nog een kloofje kon houden. Het is super cool om hier te winnen, dit is zo’n speciale wedstrijd.”

Van Anrooij zou in principe het WK bij de beloften rijden, maar lijkt na vier zeges in vijf wedstrijden te twijfelen. “Voor mij ligt het WK nog open: ik kan deelnemen aan de belofte- en de elitecategorie. Het NK rij ik in principe niet, maar nu twijfel ik toch een beetje.”

Van Empel: “Last van de knie”

Fem van Empel legde zich zonder moeite neer bij de zege van Van Anrooij. “Ik had niet de benen om te winnen en ben tevreden met mijn podiumplaats. Op voorhand had ik al veel last van de knie en het was een vraagteken of ik nog zou starten. Ik heb er uiteindelijk het beste van gemaakt, al valt het nog af te wachten hoe ik hierop ga reageren. Bovendien sukkelde ik bij een binnenkant van een bocht nog uit een zandspoor en raakte ik de dranghekken. Niet ideaal als je al een gevoelige knie hebt.”

Brand: ‘Doe goede zaak in klassement’

Lucinda Brand stond in Koksijde voor de zesde cross op rij op het podium, maar deed vooral een uitstekende zaak in de Soudal Ladies Trophy. In de tussenstand zet ze haar belangrijkste concurrentes Ceylin del Carmen Alvarado (1:17) en Denise Betsema (1:54) op een grotere achterstand. “Of ik verder doe voor het klassement? Ik ga eerst even rustig douchen en op de bank nadenken of ik ervoor ga. Ik sta er alvast goed voor.”

 

Deel dit bericht