Van der Poel wint en vergroot voorsprong in DVV Trofee

2_06061944_1DX21478
Mathieu van der Poel heeft de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. Hij schreef de Brussels Universities Cyclocross met veel overmacht op zijn naam.

Mathieu van der Poel nam de beste start en had na één ronde al elf seconden voorsprong op Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Lars Boom startte op de laatste rij en kwam knap als elfde door, maar zou halverwege toch al 2’45” achterstand hebben en uiteindelijk uit koers verdwijnen door de 80% regel. De vijftien bonificatieseconden in ronde 2 gingen naar de Europese kampioen voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. De vogel was weer vliegen en de Nederlander controleerde de rest van de wedstrijd. Na drie ronden had hij de marge op zijn concurrenten uitgebouwd tot een halve minuut.

De Amerikaan Kerry Werner verdient ook een eervolle vermelding omdat hij de blauwe trappen helemaal tot boven reed. Achter Mathieu won Aerts de strijd met Vanthourenhout om de tweede plaats. Uiteindelijk zou de zilveren medaille van het WK het nog flink lastig krijgen met achtervolgers Lars van der Haar en Iserbyt. Van der Poel won met 45 seconden voorsprong op Aerts en 58 op Vanthourenhout. De top vijf werd vervolledigd door Van der Haar en Iserbyt.

In het algemene klassement om de DVV Verzekeringen Trofee loopt Van der Poel zelfs nog 50 seconden uit en heeft nu een voorsprong van 58 seconden op Aerts.