Wereldkampioen Iserbyt opnieuw aan het feest

2_29013631_LoenhoutBeloften2
Eli Iserbyt heeft in Loenhout de zesde manche van de DVV Trofee gewonnen. Voor de wereldkampioen was het al zijn derde overwinning in het regelmatigheidscriterium. Belgisch kampioen Toon Aerts sprintte voor ploegmaat Nicolas Cleppe naar de tweede plaats.

Op de snelle omloop in Loenhout deelde Iserbyt in de eerste rondes al enkele speldenprikjes uit, maar de wereldkampioen werd keer op keer tot de orde geroepen door een groepje met Joris Nieuwenhuis, Thijs Aerts en Nicolas Cleppe.

Halfweg cross voerde de renner uit Bavikhove dan toch de forcing. Waar Iserbyt de eerste rondes nog al lopend over het beekje sprong, bleef hij nu in het zadel. Voldoende om een klein kloofje te slaan en de tegenstand onder druk te zetten.

Aerts en Cleppe zetten nog de achtervolging in, maar ook een samenwerking van het Telenet-Fidea-duo was onvoldoende om nog mee te doen voor de overwinning. Iserbyt pakte zijn derde overwinning in de DVV Verzekeringen Trofee en vergroot in de tussenstand zijn voorsprong op de concurrentie.

ISERBYT: ‘HEB ME GEAMUSEERD OP SPEELS PARCOURS’

Eli Iserbyt zag er opgelucht uit. “Ik heb de voorbije twee dagen ziek in bed gelegen”, verklapte de renner van Marlux-Napoleon Games. “Tot gisteren was het nog onzeker of ik hier vandaag wel zou starten, meer dan 20 minuutjes losrijden op de rollen zat er niet in.”

“Maar ik heb me hier vandaag geamuseerd. Springen over beekjes en balkjes, het wasbord, … Zo’n speels parcours, dat ligt me wel. In de eerste rondes heb ik een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar op deze snelle omloop voelde ik dat het heel moeilijk zou worden. Halfweg de wedstrijd heb ik het verschil gemaakt met een jump over een gracht.”

Zondag rijdt Iserbyt nog de GP Sven Nys in Baal, een week later start hij op het BK in Oostende bij de profs. “Ik kijk ernaar uit. Zo’n eerste BK bij de grote jongens, dat is toch wel spannend. Bij de beloften kan ik alleen maar verliezen, nu sta ik voor een echte test.”

Deel dit bericht