Wereldkampioene De Jong pakt uit met indrukwekkende solo

2_09024632_BELGAIMAGE-89374385_Fotor
Thalita De Jong heeft haar intrede in het veld niet gemist. De wereldkampioen van Zolder rondde in Ronse een indrukwekkende solo af. Sanne Cant won het duel om de tweede plaats van Sophie De Boer.

De eerste manche van de IJsboerke Ladies Trophy was ook voor Thalita De Jong dit seizoen de eerste kennismaking met het veld. De wereldkampioene miste haar start niet en domineerde van begin tot einde.

De motor van De Jong draaide van bij het startschot op volle toeren. Na twee rondes had de Nederlandse al een voorsprong van dertig seconden bij elkaar gesprokkeld. Een groepje met Sanne Cant, Sophie De Boer, Pavla Havlikova en Lucinda Brand kleurde de achtervolging.

De wedstrijd lag in een beslissende plooi, toch dreigden kettingproblemen na een val nog voor een dramatische omwenteling te zorgen. De Jong stond een kleine halve minuut te voet, maar panikeerde nooit en reed solo verder naar de overwinning.

Na een slechte start leek Jolien Verschueren nog een mondje mee te praten voor de podiumplaatsen, maar de veldrijdster van Telenet Fidea Lions moest na materiaalpech definitief afhaken. In de strijd om de tweede plaats haalde Cant het voor De Boer.

DE JONG: ‘MOOI OM ZO TE BEGINNEN’
Thalita De Jong glunderde aan de aankomst in Ronse. “Eerlijk, deze zege had ik niet verwacht”, lachte de Nederlandse. “Het is mooi om zo aan het seizoen te beginnen. Het was nog even vloeken. Na een stuurfout raakte de ketting vast in mijn frame. Even dacht ik dat het allemaal voorbij was, gelukkig was mijn voorsprong groot genoeg om voorop te blijven.”
CANT: ‘TEVREDEN MET TWEEDE PLAATS’
Geen ontgoocheling bij Sanne Cant om haar tweede plaats. “Dit is niet meteen mijn parcours en dan mag je wel tevreden zijn met een tweede plaats. Ik voel dat ik hier ieder jaar beter word en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. De overwinning zat er vandaag nooit in, Thalita was gewoon veel te snel voor ons.”
Een zelfde gevoel bij Sophie De Boer. “Ze was veel te sterk. Na één ronde moesten we al niet meer aan de overwinning denken. Achter haar was het vechten voor de tweede plaats. Ik voelde me niet zo goed, dan kan je met een derde plaats wel met een goed gevoel naar huis gaan.”

Deel dit bericht