Oppermachtige van Empel wint de Rectavit Flandriencross

Belgaimage-58850320-min

Fem van Empel heeft op indrukwekkende wijze de Flandriencross in Hamme op haar naam geschreven. Met meer dan een minuut voorsprong won ze voor Shirin Van Anrooij en Ceylin Alvarado, die eindigden op plaats twee en drie.

Hoewel ze op voorhand aangaf nog wat vermoeid te zijn van de pas afgelopen stage in Spanje, liet van Empel meteen haar goede vorm zien. Na een kleine aarzeling in de modder en noodgedwongen achtervolging op Lucinda Brand, kon de Europese kampioene meteen laten zien wat ze in huis had. Wanneer Brand even later zélf in de modder bleef steken, kon van Empel een mooie voorsprong uitbouwen.

En die voorsprong gaf ze niet meer uit handen, ronde na ronde diepte ze haar voorsprong verder uit. De Nederlandse Shirin Van Anrooij reed vrijwel de hele wedstrijd op de tweede plek, maar van Empel bedreigen zat er echter nooit echt in. De strijd om de derde plaats was dan wel weer spannend: niet alleen duelleerden Lucinda Brand en Ceylin Alvarado voor een podiumplek, vooral het algemene klassement zorgde voor een wedstrijd in een wedstrijd. Deze onderlinge strijd eindigde in het voordeel van Alvarado, die met 15 seconden voorsprong op Brand als derde over de finish reed. In het algemene klassement blijft Brand tweede, op een dikke minuut gevolgd door Alvarado.

Fem van Empel won haar zoveelste cross van het seizoen en blikt tevreden terug. “Het gevoel was nog niet super, maar gelukkig was het genoeg om te winnen. Ik wilde hier met een goed gevoel weggaan en dat is wel gelukt”, aldus de winnares.

Deel dit bericht