Pidcock geniet van zege in regenboogtrui: ‘Maar nu is het tijd om te gaan slapen’

CYCLOCROSS DVV TROPHY KRAWATENCROSS LILLE
Tom Pidcock was dolgelukkig om in Lille zijn eerste wedstrijd in zijn regenboogtrui te kunnen winnen. "Dit was een van de weinige kansen om me in deze trui te tonen."

Pidcock kreeg de zege in Lille niet cadeau. “Ik kreeg heel veel tegenstand van Niels Vandeputte”, aldus de Brit. “Ik ben heel diep moeten gaan om de kloof op hem te dichten. Daarna kwam ik nog een keer ten val. Dit was dus niet mijn beste wedstrijd, maar ik ben blij dat ik toch kon winnen. Zeker na een vermoeiende week na het WK en een late vlucht gisteren. Ik ben echt helemaal kapot. Het is tijd om in bed te kruipen (lacht).”

Hoe het voelde om als wereldkampioen als eerste over de streep te rijden? “Het is een fantastisch gevoel om in deze trui van wereldkampioen te winnen. De komende weken rij ik nog een paar wedstrijden met de elite, dus was het een van de weinige kansen om me in deze trui te tonen.”

DERVEAUX: ‘HAD EINDZEGE NIET MEER VERWACHT’

De eindzege in de DVV Trofee voor beloften ging naar Niels Derveaux, die in de slotmanche nog haasje-over speelde met Lander Loockx. “Dit had ik niet meer verwacht”, bekende de renner van Tarteletto-Isorex. “Lander was de laatste tijd goed bezig en zes seconden goedmaken op zo’n omloop is niet evident.”

“In de eerste helft van de wedstrijd was ik niet bezig met het verschil met Lander, maar daarna heb ik het initiatief genomen en zag ik het gat groter worden. Dat stelde me wel gerust. Deze eindzege betekent heel veel voor mij. Ik had van de DVV Trofee op voorhand wel een doel gemaakt, maar nooit verwacht dat ik zou winnen.”

Deel dit bericht