Pidcock wint eerste keer in regenboogtrui, eindzege voor Derveaux

pidcockkrawatencover
Wereldkampioen Tom Pidcock heeft zijn eerste wedstrijd in zijn regenboogtrui met een overwinning afgesloten. De Brit rekende in de Krawatencross af met een sterke Niels Vandeputte. De eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee gaat naar Niels Derveaux.

De slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften draaide uit op een tweestrijd tussen Niels Vandeputte en wereldkampioen Tom Pidcock. Een verrassend sterke Vandeputte, vorig jaar nog actief bij de junioren, nam in de eerste ronde het commando en sprokkelde bij de eerste passage een voorsprong van tien seconden bij elkaar. Achter Vandeputte vormde zich een uitgebreid pelotonnetje, maar slechts één renner was in staat om de kloof te dichten: Pidcock.

Daarmee was de kous voor Pidcock nog niet af. Na een valpartij in het zand van de wereldkampioen kreeg Vandeputte opnieuw een aantal seconden cadeau, maar ook deze keer bracht Brit de achtervolging tot een goed einde. Pidcock probeerde Vandeputte daarna voortdurend onder druk te zetten, maar de eerstejaarsbelofte van IKO-Beobank beet zich tot het einde vast in het wiel van de wereldkampioen.

Het was plooien of kraken voor Vandeputte en in de slotronde kraakte de 19-jarige Antwerpenaar definitief. Pidcock won zijn eerste wedstrijd in de regenboogtrui, Vandeputte werd eervol tweede. Met Ben Turner stond er nog een tweede Brit op het podium.

DERVEAUX PAKT EINDZEGE

In de achtergrond was er ook nog de strijd om de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee. Lander Loockx startte met een voorsprong van zes seconden op Niels Derveaux, maar kende door ziekte van de afgelopen dagen een mindere dag. Een dolgelukkige Derveaux boog de achterstand om in een voorsprong, Loockx moest tevreden zijn met een tweede plaats in de eindstand. Andreas Goeman sluit het eindklassement af op de derde plaats.

Deel dit bericht