Spannende ontknoping in DVV Verzekeringen Trofee

toonmathieu
De DVV Verzekeringen Trofee beleeft op nieuwjaar opnieuw een hoogdag met de GP Sven Nys in Baal. Toon Aerts heeft in de stand nog 11 seconden voorsprong op Mathieu van der Poel.

De GP Sven Nys is de zesde van acht manches in de DVV Verzekeringen Trofee. In Loenhout won Van der Poel met 40 seconden voorsprong op Aerts en dankzij de bonificaties is hij inmiddels genaderd tot op amper 11 tellen.

Het is een onwaarschijnlijk scenario als we terugdenken dat Van der Poel tijdens de eerste manche op de Koppenberg ruim 4 minuten verloor. Beetje bij beetje werkte de Europese kampioen zijn achterstand weg waardoor alle veldritfans mogen uitkijken naar een spannende ontknoping in dit regelmatigheidsklassement. Vorig jaar won Van der Poel in Baal, maar de editie daarvoor was Toon Aerts de beste, wat bewijst dat ze allebei uit de voeten kunnen op dit parcours. 

In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy bij de dames voert Sanne Cant het klassement aan met 1’32” voorsprong op Loes Sels en 3’49” op Nikki Brammeier. Het lijkt er dus op dat voor Cant de dreiging alleen nog uit eigen familie kan komen, al is de voorsprong redelijk comfortabel.

In de categorie van de beloften is Niels Derveau leider met 1’01” voorsprong op Lander Loockx. Andres Goeman is derde op 1’27”. Ook hier blijft alles mogelijk en is het uitkijken naar een spannende eerste dag van het nieuwe jaar.Deel dit bericht