Sprint duidt Rouiller als winnaar aan

rouiller2712
De Azencross voor beloften is uitgedraaid op een thriller in het veld. De Zwitsere kampioen Loris Rouiller trok finaal aan het langste eind. In de sprint rekende hij af met Belgisch kampioen Timo Kielich. Thomas Mein vervolledigde het internationaal podium. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee blijft Yentl Bekaert leider.

Met meer dan tachtig stonden ze in Loenhout aan de start voor de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften. De kopstart was voor Gage Hecht, maar de Amerikaan verdween al even snel terug van het voorplan.

Loris Rouiller en Thomas Mein namen resoluut het commando over en probeerden de wedstrijd hard te maken. De Zwitser en de Brit kregen echter voortdurend een pakketje met renners mee in hun spoor. Halfweg cross reden ze nog met dertien renners richting het befaamde wasbord van Loenhout.

Bij het ingaan van de slotronde was er dan toch een kwartet dat een kleine voorsprong had genomen: Rouiller en Mein bevestigden hun goede vorm en kregen. Timo Kielich, die na een moeizame start vooraan kwam aansluiten, en Toon Vandebosch waren de laatsten die hun wagonnetje konden aanpikken.

Afscheiding kwam er echter niet meer. Na een spannende cross moest een sprint beslissen over winst en verlies. Daarin toonde zich Rouiller nipt sterker dan Kielich, Mein mocht als derde mee op het podium. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee behoudt Yentl Bekaert de leiding.

Deel dit bericht