Startschot voor opgefriste DVV Verzekeringen Trofee gegeven

belgaimage-130846334-full
In de gebouwen van de Vrije Universiteit Brussel is het startschot gegeven voor de DVV Verzekeringen Trofee. Het regelmatigheidscriterium kiest voor een mix van nieuwe elementen en het succesrecept dat van de DVV Verzekeringen Trofee een geliefd klassement maakt bij de veldrijders.
Het regelmatigheidscriterium heeft intussen een gekende formule: acht manches die beslist worden op basis van een tijdsklassement. Uniek in de veldritwereld, en bijzonder gegeerd bij de veldrijders. Het is immers koersen voor elke seconde tot aan de aankomst.
Enkele klassiekers zijn gebleven: de opener met de Koppenbergcross (1 november), Flandriens spotten in Hamme-Zogge (18 november), zand happen in de Scheldecross (15 december), feesten in Loenhout (28 december), spektakel op Nieuwjaar in Baal en de apotheose in Lille (9 februari). Maar uiteraard trok organisator Golazo opnieuw de verrassende toer op met een terugkeer van Niel en een primeur in de Brusselse veldritwereld.

Nieuwe veldritten

In dit seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee zijn er twee nieuwe crossen opgenomen. De Soudal Jaarmarktcross Niel is een klassieker in de veldritwereld als één van de oudste nog bestaande organisaties. Niel maakte eerder al deel uit van dit regelmatigheidscriterium en trekt nu als Soudal Classic voor het eerst sinds lange tijd terug naar de DVV Verzekeringen Trofee. Toon Aerts wrijft zich alvast in de handen, want hij won de voorbije twee edities in Niel.

Op 6 januari komt de DVV Verzekeringen Trofee met een primeur: een veldrit in het Brussels arrondissement. De Brussels Universities Cyclocross vindt plaats op de terreinen van de VUB en de ULB. Verwacht je aan een parkcross tussen de universiteitsgebouwen, maar Erwin Vervecken waarschuwt voor een pak hoogtemeters.

Live op Sporza

Alle wedstrijden van de mannen én vrouwen worden live uitgezonden door Sporza. De tv-zender voorziet ook voor alle jeugdcategorieën samenvattingen, zodat de veldritfan helemaal mee is met zijn favoriete sport.

Toyo Tires Sprint

In elke manche van de DVV verzekeringen trofee wordt een Toyo-Tires sprint georganiseerd na anderhalve ronde, bij passage onder de time-gap. De renners kunnen dan op elke manche extra bonificatieseconden verdienen voor het eindklassement Op hetzelfde ogenblik (na anderhalve ronde) kunnen de renners op elke manche ook punten verdienen voor het eindklassement van dit Toyo Tires sprint klassement (enkel mannen elite).

De eindwinnaar van het Toyo Tires sprint klassement is de renner die het meeste aantal punten sprokkelt in de tussensprints. Deze renner ontvangt op de prijsuitreiking een cheque ter waarde van 2.500 euro.
DVV Team Trofee

Het klassement van de DVV Team Trofee is gebaseerd op de tijd van de eerste drie renners per ploeg en wordt opgemaakt na elke manche. Het winnende team ontvangt op het slotgala een cheque van 5.000 euro die ze kunnen schenken aan een goed doel naar keuze, erkend door Music For Life. Het eindklassement zal opgemaakt worden aan de hand van de som van de 8 teamtijden (gebaseerd op de beste drie renners per team per manche).


Sack Zelfbouw Ladies Trophy

De DVV Verzekeringen Trofee geeft ook veel aandacht aan de vrouwen, die met Sack Zelfbouw een eigen sponsor krijgen voor de Ladies Trophy. De Amerikaanse Katie Compton reed vorig jaar voor het eerst de volledige trofee en keert samen met dames als Sanne Cant en de Italiaanse Eva Lechner terug om voor de oppergaai te strijden. Ook seizoensrevelatie Annemarie Worst zit in de rennerspoule.

Kalender DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019

Donderdag 01/11/2018 Oudenaarde Sporza
Zaterdag
10/11/2018 Niel
Sporza
Zondag 18/11/2018
Hamme Sporza
Zaterdag 15/12/2018
Antwerpen Sporza
Vrijdag
28/12/2018
Loenhout Sporza
Dinsdag 01/01/2019
Baal Sporza
Zondag 06/01/2019
Brussel
Sporza
Zaterdag 09/02/2019
Lille Sporza
Vaste deelnemers

Heren
Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Lars van der Haar, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Corné van Kessel, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Eli Iserbyt, Michael Boros, Jim Aernouts, Jens Adams, David van der Poel, Tom Pidcock, Dieter Vanthourenhout, Wietse Bosmans, Thijs Aerts, Stan Godrie, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters, Yannick Peeters, Thomas Joseph, Adam Toupalik

Dames
Sanne Cant, Sophie de Boer, Katie Compton, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns, Nikki Brammeier, Helen Wyman, Eva Lechner, Loes Sels, Alice Maria Arzuffi, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado

Deel dit bericht